Zvezda odličnim drugim poluvremenom slavila u Lionu

Izvor: B92, 31.Mar.2023, 22:54

Zvezda odličnim drugim poluvremenom slavila u Lionu

Košarkaši Crvene zvezde su slavili u 32. kolu Evrolige na gostovanju Asvelu,76:60 ali to neće imati više značaja.

Sve nade da će se domoći doigravanja pale su u vodu pošto su svi rivalski timovi izborili pobede i tako im i teoretski izbrisali sve šanse da mogu da naprave čudo do kraja regularnog dela sezone.

Najefikasniji u timu Crvene zvezde je bio Ognjen Dobrić sa 18 poena, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Kampaco je dodao 11, a Vildosa i Bentil po deset.

Što je bilo do njih, izabranici Duška Ivanovića su uradili u Astrobal areni, a i u ovom susretu igrali su bez Nemanje Nedovića.

Nije stigao da se oporavi na vreme i bilo je jasno da će i bez njega morati da napadnu Francuze.

Međutim i u tim okolnostima, bili su favoriti, ako se ima u vidu loša serija Francuza i odavno izgubljene šanse da se plasiraju u doigravanje.

S druge strane, crveno-beli su posle 4:0 za Asvel uspeli brzo da se stabilizuju i dođu do vođstva od 12:9, da bi prvu četvrtinu dobili domaćini sa 19:17.

Bio je to vrlo izjednačen meč u prvom delu, ekipe su se smenjivale u vođstvu, da bi posle nekoliko loše odigranih akcija i lako izgubljenih lopti, košarkaši Asvela na nepuna dva minuta pred poluvreme stekli deset poena prednosti, 42:32.

Posle tajm-auta koji je zatražio Duško Ivanović, ta poslednja dva minuta pripala su Zvezdi koja je tako uspela da na odmor ode sa pristojnijih pet poena zaostatka.

Rekao je Duško Ivanović pred poluvreme da će ključ u nastavku biti energičnija igra i bolja odbrana i tako je i bilo.

Uspeli su crveno-beli znatno bolje da igraju pod svojim košem, na ulasku u poslednju četvrtinu imali su tri poena.

Za prvih nekoliko minuta četvrte četvrtine stekli su najveću prednost do tada, 62:53.

Uspeli su do kraja da održe razliku i pobede, ali je taj trijumf bio pirovog karaktera.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Evroliga

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ivanović: Odlična odbrana u nastavku

Izvor: B92, 31.Mar.2023

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su u 32. kolu Evrolige Asvel sa 76:60, ali im to nije mnogo značilo...Sticajem okolnosti, sve rivalske ekipe crveno-belih za plasman u doigravanje, ostvarile su pobede, pa samim tim trijumf crveno-belih u Astrobal areni nije imao značaja...Iako su ostvarili četvrtu...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.