Zvezda druga u Srbiji postavila hibridni teren – Pižon i Dule Savić testirali novu travu

Izvor: B92, 21.Jul.2023, 15:11

Zvezda druga u Srbiji postavila hibridni teren – Pižon i Dule Savić testirali novu travu

Fudbalski klub Crvena zvezda dočekaće novu sezonu sa novim trenerom, novim igračima, ali i novim travnatim terenom - najmodernijim.

Crveno-beli su završili kompletnu instalaciju hibridnog terena koji je novina na Marakani i drugi je ovakav u Srbiji.

U pitanju je poslednja generacija podloga koja se na veliku scenu "probila" na Evropskom prvenstvu 2016. godine i pokazala se kao savršeno rešenje. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Od tada je i standard sve većeg broja klubova širom Evrope.

Ova podloga je inače kombinacija priordne trave i veštačkih niti. Osnovna prednost u odnosu na običnu travnatu podlogu, između ostalog, je sposobnost bržeg "oporavka" nakon utakmica.

Novi teren su među prvima istestirale legende kluba Dule Savić i Vladimir Petrović Pižon, u društvu direktora Zvezdana Terzića i šefa skautinga Marka Marina.

Podsetimo, takvu podlogu u Srbiji je prvi instalirao TSC iz Bačke Topole pre četiri godine, doduše i u SC Nova Pazova gde rade reprezentativne selekcije postoji jedan ovakav teren.

U Hrvatskoj je, na primer, ovaka vrsta podloge odavno postala standard.

Hibridni tereni su postavljeni na većini stadiona HNL-a, na Rujevici, Maksimiru, u Koprivnici, Kranjčevićevoj, Puli, Poljudu, Velikoj Gorici i Šibeniku, jedan postoji i u Varaždinu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.