Zvezda dominantna u Skoplju za 14. u nizu

Izvor: B92, 17.Dec.2016, 18:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvezda dominantna u Skoplju za 14. u nizu

Crvena zvezda zabeležila je još jednu ubedljivu pobedu, trijumfom protiv MZT u Skoplju zadržala je maksimalan učinak i posle 14. kola ABA lige – 93:73 (43:35).

Srpski i regionalni šampion uspostavio je kontrolu već posle deset minuta igre, da bi fenomenalnom serijom od 19:2 u trećoj deonici samo potvrdio novo lagano slavlje, a navijači crveno-belih imali su prilike u finišu da vide i Petra Rakićevića >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na delu.

Mladi plej, koji je pre nekoliko meseci stigao na Mali Kalemegdana iz Metalca iz Valjeva, dobio je priliku da debituje i uspeo je da upiše tri poena i jedan skok.

Zvezdu je predvnodio raspoloženi Stefan Jović sa 11 poena (3/5 za dva, 1/2 za tri) i deset asistencija, dok je najefikasniji bio Nemanja Dangubić sa 16 poena (5/6 za dva, 2/2 za tri) i dva skoka.

Dvocifreni su bili još Nejt Volters i Milko Bjelica sa po 12 poena, Luka Mitrović i Ognjen Kuzmić dodali su po devet, a Marko Gudurić osam poena.

Kod domaćina se najviše istakao Džoš Skot ubacivši 21 poena, uz pet uhvaćenih lopti. Jure Lalić zabeležio je 15, a Čarlon Klof 12 poena.

Ekipu Dejana Radonjća do kraja godine čekaju četiri teška meča, a posebno se ističu tri u Evroligi pošto će Zvezda već u utorak gostovati Olimpijakosu, a samo dva dana kasnije dočekati Real Madrid, odnosno 30. decembra ugostiti šampion Evrope CSKA iz Moskve.

U međuvremenu, Zvezda će gostovati i Ciboni u Zagrebu.

Domaćin je nešto bolje otvorio duel u Skoplju, pre svega zahvaljujući veoma dobrom ofanzivnom skoku, ali nije uspeo da stvori višak. Na dobru igru kompletne startne petorke MZT odgovorio je raspoloženi Luka Mitrović, Stefan Jović uskoro je upisao svoju prvu trojku, poentirali su i Čarls Dženkins, odnosno Ognjen Dobrić, pa je Zvezde ubrzo preuzela vođstvo.

Makedonski sastav se nekako držao sve do finiša prve deonice, ali je onda ekipa Dejana Radonjića dodala gas, pogodila još nekoliko lakiš šuteva, da bi Jure Lalić napravio 'medveđu' uslugu svom timu – zaradivši tehničku grešku, svoju treću ličnu. Crveno-beli su to iskoristili da dodatno uvećaju prednost, pa su posle deset minuta igre imali prednost od pet poena – 16:21.

Drugu deonicu otvorio je Nejt Volters dugom dvojkom, a posle poena Marka Gudurića i Milka Bjelica Zvezda je ponovo stigla do maksimalnih devet poena viška. Poput Lalića, i Branko Lazić je prerano zaradio tri lične greške, pa je to bio prvi problem za goste, ali se situacija na parketu nije nimalo promenila (22:29).

Srpski i regionalni šampion pojačao je pritisak u odbrani, što se videlo po broju izgubljenih lopti od strane MZT, pošto su ih domaći imali već sedam na pet minuta do poluvremena. Dženkins je nesportsku ličnu grešku anulirao svojom prvom trojkom, Jović je sve češće počeo da pronalazi Ognjena Kuzmića, koji je dominirao u reketu, pa su crveno-beli na poluvreme otišli sa osam poena viška – 35:43.

Evroligaš iz Beograda je u potpunosti prelomio susret u trećem kvartalu i već tada bilo je jasno da će Crvena zvezda ostati neporažena i posle 14. runde regionalnog takmičenja. U potpunosti se razigrao Stefan Jović, koga je sjajno pratila cela ekipa – pogađajući sa 70 odsto uspešnosti za dva poena, a pri tom su imali i čak 19 timskih asistencija. Izuzetno kvalitetna odbrana gostiju donela im je veliki broj kontri, odnosno lakih poena.

Sve navedeno dovelo je do serije od 19:2 za ekipu s Malog Kalemegdana, dok s druge strane MZT nije imao rešenje u fazi napada, pokušavajući uglavnom posle solo akcija da stigne do poena. Jović je već sredinom treće četvrtine stigao do dvocifrenog broja asistencija (10), Nemanja Danbugić vezao je nekoliko uzastopnih pogodaka, što za dva što za tri, pa je pred poslednju deonicu postalo bitno samo to kojim će rezultatom Zvezda zabeležiti novo slavlje – 50:73.

Očekivano, poslednja deonica nije nam donela nimalo uzbuđenja, Zvezda je nastavila da igra u istom ritmu, da pogađa iz gotovo svih pozicija, a jedini koji je pravio kakav-takav otpor bio je Džoš Skot, odigravši najbolji susret od dolaska u redove šampiona Makedonije.

Osim nove ubedljive pobede, navijači crveno-belih po prvi put su na delu mogli da vide mladog pleja Petra Rakićevića, koji je pre nekoliko meseci stigao iz Metalca. Već u prvom napadu upisao je prve poene u novom dresu, da bi do kraja dodao još jedan s linije i jedan skok, a Zvezda je na kraju slavila sa 20 poena razlike – 73:93.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Zvezda demolirala MZT, Rakićević debitovao i pokazao zbog čega je doveden!

Izvor: Telegraf.rs, 17.Dec.2016

Kako sezona odmiče, svaki meč u ABA ligi za košarkaše Crvene zvezde deluje kao jači trening za evroligaška iskušenja...Tako je bilo mnogo puta do sada, u Podgorici u prethodnom kolu, a ove subote i u Skoplju, gde je crveno-beli tim na superioran način, i jače od toga, došao do 14 pobede iz...

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.