Zvezda dobra, ali protiv Tea mora još bolje!

Izvor: Sportske.net, 12.Apr.2016, 21:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvezda dobra, ali protiv Tea mora još bolje!

Četvrtfinalnu seriju Evrolige Crvena zvezda Telekom započela je porazom u Moskvi od domaćeg CSKA, na čelu sa fenomenalnim Milošem Teodosićem. Serija se nastavlja za dva dana, u isto vreme, na istom mestu.

U prvoj utakmici četvrtfinalne serije Evrolige, Crvena zvezda Telekom je poražena od ekipe CSKA rezultatom 84-74.

Bez obzira na ovakav epilog, ekipa Dejana Radonjića, oslabljena neigranjem Marka Gudurića, ostavila je >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << vrlo dobar utisak u najvećem delu meča, ali se večeras, jednostavno, nije moglo pre svega protiv veoma raspoloženog Miloša Teodosića.

Zvezda je odlično započela večerašnji meč. Od samog starta je šut za tri poena savršeno funkcionisao i zahvaljujući ''dalekometnoj paljbi'' Milera, Jovića i Dangubića, crveno-beli su poveli sa ubedljivih 9:2.

Usledio je tajm-aut trenera CSKA Itudisa, koji je u igru uveo i Miloša Teodosića, a kapiten reprezentacije Srbije je odmah poentirao i najavio svoje savršeno šutersko veče.

Moskovljani su Teovim poenima započeli svoju seriju i vrlo brzo napravilim preokret za vođstvo od 12:9.

Usledila je nova trojka Stefana Jovića za izjednačenje na 12:12, ali potom domaći ponovo preuzimaju vođstvo i održavaju ga do kraja utakmice.

Prvu osetniju prednost CSKA je imao u finišu prve četvrtine, bilo je 25:18, ali je Zvezda preko Milera i Štimca ponovo uspela da uhvati priključak - 25:22 na startu druge deonice.

Nešto kasnije, Marko Simonović je smanjio i na 28:26, posle fenomenalne blokade Kvinsija Milera, ali na drugoj strani je bio nezadrživi Miloš Teodosić, koji nije imao nijedan promašaj tokom prvog poluvremena.

U prvih 20 minuta koji su završenii vođstvom CSKA od 44-40, Teodosić je bio ubedljivo najefikasniji igrač Moskovljana sa 15 poena, od toga 3-3 za dva, 2-2 za tri i 3-3 slobodna bacanja, uz četiri skoka i asistencije.

Nadali smo se da će u nastavku i Teov fenomenalni šut konačno stati i da će Zvezdine šanse time biti uvećane, ali je on nastavio da pogađa. Razigrali su se i Hajns i Kurbanov tokom drugog poluvremena, a Teodosić je prvi promašaj na večerašnjoj utakmici imao tek u finišu treće četvrtine!

CSKA je konstantno održavao prednost, ali se Zvezda nije predavala, ''disala je za vrat'' protivniku, ne dozvoljavajući ''Armejcima'' da se rezultatski odlepe.

Izgledalo je da će se to dogoditi početkom poslednjeg kvartala, kada je domaći tim poveo sa 68:58, ali onda je Micić pogodio trojku uz faul, potom je poentirao i Štimac i razlika je za tili čas prepolovljena.

Ipak, više od toga Zvezda večeras nije uspela, Teo i drugovi su u završnici meča ponovo stekli dvocifrenu prednost i do kraja nije bilo veće neizvesnosti.

Miloš Teodosić je, naravno, bio najefikasniji u pobedničkoj ekipi sa 23 poena (4-5 za dva, 4-5 za tri, 3-3 slobodna bacanja), uz po šest skokova i asistencija. hajns je upisao 19, a Kurbanov 13 poena.

Zvezdu su predvodili Jović i Miler sa po 14 poena, a pratio ih je Tarens Kinsi sa 11.
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda,   Evroliga

Nastavak na Sportske.net...






Povezane vesti

''Delije'' su kivne! Zar ovakvom timu CSKA treba i NJIHOVA pomoć?! (foto)

Izvor: Sportske.net, 12.Apr.2016

''Lavina'' reakcija posle meča između CSKA i Crvene zvezde Telekom u Moskvi odnosi se na arbitre, koji su po oceni brojnih pristalica crveno-belih ''pogurali'' Tea i drugove do pobede...Zvezda je večeras startovala porazom u četvrtfinalnoj seriji Evrolige, poražena je od CSKA sa 84:74, ali posle...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.