Zvezda dobila maraton u Mitrovici - 77 penala i umalo tuča na kraju! (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 25.Dec.2017, 21:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvezda dobila maraton u Mitrovici - 77 penala i umalo tuča na kraju! (VIDEO)

Feldin sa 24 poena ponovo najbolji u taboru šampiona Jadrana i Srbije, Mega pala tek u finišu

Bilo je svega u Sremskoj Mitrovici, ali ne i mnogo kvalitetne košarke. Crvena zvezda vratila se na lidersku poziciju u Jadranskoj ligi pošto je u poslednjem meču 13. kola savladala Mega Leks sa 90:85.

Mnogo nervoze na obe strane, čarki u maltene svakom drugom napadu i nenormalno veliki broj slobodnih bacanja - to je ono što je obeležilo duel dva srpska predstavnika >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << na Jadranu.

Inače, ovo je biča najduža utakmica u ABA ligi ove sezone ako se računaju one koje nisu igrane na produžetak - dva sata i 12 minuta!

Džejms Feldin je ponovo nosio igru Zvezde koja je na poluvremenu imala ubedljivih 13 poena viška (51:38). Ipak, trio Sinovec, Lazić i Fundić vratio je nadu domaćoj ekipi. U poslednjem minutu je Mega prišla na minus pet (85:80), imala je i napad da potpuno priđe favoritu, ali je Čančar napravio korake i nada domaćih je otišla u nepovrat.

Feldin je završio utakmicu sa 24 poena, a Tejlor Ročesti dodao je još 15 poena i osam asistencija. Po 12 poena ubacili su Pero Antić i Milko Bjelica. Kod Mege je najbolji bio Aleksandar Lazić sa 12 poena i 14 skokova.

Sve je moglo da eksplodira u poslednjoj deonici i to je ponajmanje imalo veze sa košarkom. Posle faula Bitadze nad Lesorom koji je nezgodno pao u doskoku došlo je do opšte gužve na terenu.

Član stručnog štaba Mege Bojan Ljubojević i Pero Antić našli su se  licem u lice. Malo je nedostajalo da dođe do fizičkog obračuna, a neposredno pre njih dvojice “zakačili” su se Džejms Feldin i Stefan Sinovec. Ipak, odmah je reagovalo i obezbeđenje pored terena, pa je izbegnuta opšta tuča.

A epilog? Nesportske greške Lesoru i Sinovecu, odnosno isključenje za Zvezdinog tim-menadžera Nebojšu Ilića.

Posle ovih scena bolje su se snašli crveno-beli. Jendostavno, presudio je kvalitet crveno-belih koji su bili veoma precizni sa linije za slobodna bacanja i zasluženo došli do nove pobede.



ABA LIGA - 13. KOLO

Petak

MZT - FMP 67:72

/Mavra 20 - Čović 16/

Subota

Partizan - Mornar 93:98

/Miler 16 - Luković 26/

Olimpija - Cibona 78:80

/Špan 17 - Tomas 17/

Cedevita - Zadar

/Musa 18 - Bostik 28/

Budućnost - Igokea 81:59

/Su. Šehović 18 - Li 15/

Ponedeljak

Mega Bemaks - Crvena zvezda 85:90

/Lazić 12 - Feldin 24/

(FOTO: ABA/Mega Leks/Ivica Veselinov)

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

(VIDEO) HAOS U MITROVICI: Pogledajte metež na meču Mege i Zvezde

Izvor: Press, 26.Dec.2017, 10:35

Duel u košarkaša Mege i Crvene zvezde u Sremskoj Mitrovici obeležio je veliki broj prekršaja i slobodnih bacanja, ali koškanje Lesora i Sinovca, koje je potrajalo nekoliko minuta. . Naime, centar Zvezde je fauliran od...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.