Zvezda dala podršku Velikoj šetnji za borbu protiv raka dojke

Izvor: Sportski Žurnal, 11.Okt.2013, 14:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvezda dala podršku Velikoj šetnji za borbu protiv raka dojke

Crvena zvezda je saopštila da kao društveno odgovorna institucija daje podršku kampanji „Milion razloga zašto želim svet uz tebe“ koja ima za cilj promociju prevencije i podrške ženama obolelim od raka dojke.
U subotu 12. oktobra sa početkom u 12 časova, na Trgu Republike u Beogradu održaće se Velika šetnja za borbu protiv raka dojke, bolesti koja je u 90 posto slučajeva izlečiva, ukoliko >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << se otkrije na vreme.
Cilj šetnje je takođe podizanje i menjanje svesti javnosti kao i edukacija o značaju prevencije raka dojke odlaskom na redovne preglede, kao i stavljanje akcenta na važnost rane dijagnostike ove podmukle i teške bolesti od koje godišnje u Srbiji oboli 4.000 žena, a 1.600 ih umre.
Šetnja će početi i završiti se na Trgu Republike, na kojem u 14,20 sledi nastavak programa u kome će nastupiti hor Viva Voks i gosti iznenađenja, a posebna pažnja biće usmerena na žene koje su pobedile rak dojke, koje će takođe učestvovati u šetnji.
Istovremeno će biti skupljana sredstva za NALOR odnosno Nacionalnu asocijaciju lečenih od raka, koja je posvećena pomaganju obolelih od raka dok se kreću kroz zdravstveni sistem i bore sa emotivnim izazovima ove dijagnoze.

Nastavak na Sportski Žurnal...






Povezane vesti

Šetnja protiv raka dojke danas u Beogradu

Izvor: NoviMagazin.rs, 12.Okt.2013, 00:15

Velika šetnja protiv raka dojke biće održana danas, na Trgu Republike sa početkom u 12:00, u okviru kampanje "Milioooooon razloga zašto želim svet uz tebe".

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.