Zvezda bućnula u Jezero

Izvor: Sportski Žurnal, 13.Jan.2011, 21:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvezda bućnula u Jezero


Radnički – Crvena zvezda 82:69 (21:19, 17:17, 20:17, 24:16)
Dvorana: Jezero u Kragujevcu. Gledalaca: 4.000. Sudije: Dožai i Radojković (Hrvatska) i Milojević (Makedonija).
Radnički: Li 14, Str. Stojačić, Špica 10, Gaderforš, Ste. Stojačić 3, Rakić 5, Maksimović, Vukosavljević 17, Miletić, Čakarević 14, Mijatović 2, Marković 17.
Crvena zvezda: Jang 12, Nedović 5, Nikolić 6, Subotić 10, Marš 19, Drča, Radosavljević, Balaban, Lešić, Milošević 8, Majls 5, Cvetković 4.
Crveno–beli nisu ni iz osmog pokušaja uspeli da ostvare pobedu u gostima. Radnički je bio bolji u svom Jezeru pred punim tribinama i slavio sa 82:69. Beograđanima ostaje grčevita borba za opstanak u regionalnom takmičenju, a da su trijumfovali u Kragujevcu po prvi put ove sezone prepustili bi „fenjer” direktnom konkurentu za ispadanje, ekipi Zadra.
Miroslavu Nikoliću i njegovim pulenima ovaj trijumf mnogo znači jer su njime izašli iz opasne zone i poboljšali svoje šanse za opstanak u NLB ligi. Kragujevčani su uspeli da na svom „vrućem” terenu slave i protiv drugog večitog rivala, jer je u Jezeru već savladan Partizan MT:S. Odlične role kod domaćina pružili su nekadašnji zvezdaši, Vukosavljević i Marković sa po 17 poena, a istakao se i veoma raspoloženi Čakarević

Prva četvrtina:
Početak utakmice protekao je uglavnom u izjednačenoj igri. Kod domaćih je najraspoloženiji nekadašnji igrač Crvene zvezde, Stiven Marković sa četiri poena, koliko je postigao i Rikardo Marš sa druge strane. Treba istaći i mladog organizatora igre ekipe iz Beograda, Cvetkovića koji je već sakupio tri asistencije.
Nemanja Nedović je brzo napravio dve lične greške i tako dozvolio Kragujevčanima da se koliko–toliko rezultatski odlepe. Međutim, vrlo brzo su crveno–beli vratili meč u egal. Još jedan bivši zvezdaš ima večeras inspiraciju protiv svog nekadašnjeg kluba, a to je Vladan Vukosavljević. On je trenutno najefikasniji košarkaš na meču sa 7 poena.

Druga četvrtina:
 U ovoj deonici ekipa Mihajla Uvalina se za sad bolje snalazi. Razigrali su se Marš, koji je najefikasniji kod gostiju sa osam poena, i Entoni Majls. Posebno je bio bitan skok u napadu Majlsa, kojim su Beograđani stekli do sada najveću prednost od četiri poena. U ekipi Radničkog, Majkl Li je nezaustavljiv, ima osam poena.
Posle krađe Rikarda Marša, večeras odlični Cvetković polaže loptu u obruč Kragujevčana za seriju Crvene zvezde od 7:0 i najveće vođstvo od...
Pogledaj vesti o: Kragujevac,   Subotica

Nastavak na Sportski Žurnal...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.