Zvezda bolja od BKK Radničkog

Izvor: RTS, 10.Maj.2012, 00:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvezda bolja od BKK Radničkog

Košarkaši Crvene zvezde uspeli su da se revanširaju BKK Radničkom za poraz u prvom delu sezone. U Pioniru, izabranici Svetislava Pešića odneli su pobedu rezultatom 85:71, ponajviše zahvaljujući dobrom igrom u drugom delu utakmice. Ostali timovi tek treba da odigraju svoje mečeve ovog kola.

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su BKK Radnički kao domaćini u Pioniru rezultatom 85:71 (24:20, 19:21, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << 22:13, 20:17) u meču 10. kola Košarkaške lige Srbije.

Ovom pobedom crveno-beli su se revanširali Radničkom za poraz od pola koša razlike u prvom međusobnom susretu ove sezone.

Prvo poluvreme je proteklo u velikom broju preokreta, a prednost je na strani Radničkog bila najčešće zahvaljujući trojkama i preciznim šutevima spolja. Na početku utakmice se desio i veliki peh za Aleksandra Cvetkovića koji je posle nepuna dva minuta provedena na parketu morao da izađe iz igre zbog povrede.

Poluvreme je završeno sa prednošću od dva poena na strani Crvene zvezde.

Tek su u nastavku izabranici Svetislava Pešića zaigrali bolje u defanzivi, što je ubrzo i donelo rezultata.

Završnica meča protekla je u održavanju rezultatske razlike, a Svetislav Pešić je u poslednjem periodu dao šansu i Miletu Iliću koji je zabeležio devet poena uz pet skokova za 12 minuta na parketu.

Najefikasniji u timu Crvene zvezde bio je Omar Tomas sa 18 poena, pratio ga je Andreja Milutinović sa 16 poena, a Bojan Subotić je imao dabl-dabl učinak sa po 12 poena i skokova.

Za BKK Radnički najefikasniji je bio Aleksandar Petrović sa 22 poena uz indeks korisnosti 18.

Radnički BKK ima tri pobede uz sedam poraza, ali ima i meč manje od Crvene zvezde koja je ranije odigrala premijerni meč 11. kola i pobedila Mega Vizuru. Ostalim timovima tek predstoje mečevi ovog kola.
Pogledaj vesti o: Košarka

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.