Zvezda biranim rečima ispratila Markovića u penziju: Radnik, ratnik i čovek

Izvor: B92, 23.Jun.2023, 14:57

Zvezda biranim rečima ispratila Markovića u penziju: Radnik, ratnik i čovek

Dan posle završetka finalne serije ABA lige i poraza od Partizana Košarkaški klub Crvena zvezda uputio poruku svom igraču.

Iskusni plejmejker je u Zvezdi proveo prethodne dve sezone i svojim iskustvom, igrama, poenima, asistencijama, doprineo uspesima koji su se desili u tom periodu.

Svojim primerom, zalaganjem, ponašanjem opravdao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je reputaciju izvanrednog profesionalca, i pre svega saigrača kojeg su svi poštovali i voleli. Nije se predomislio nakon završetka sezone - odlučio je da stavi tačku na svoju veliku karijeru.

Zvezda je u petak biranim rečima ispratila Markovića uz fotografiju patika sa brojem 27 okačenih o čiviluk u svlačionici.

"Stefan Marković, trofejni reprezentativac, košarkaš Crvene zvezde, završio je u četvrtak svoju prebogatu karijeru koja je trajala 18 godina. Kao klub smo ponosni što je Stefan deo svoje igračke karijere proveo (i završio) u našem klubu kome je dao mnogo. Za dve sezone odigrao je 116 utakmica i osvojio pet trofeja sa KK Crvena zvezda (ABA ligu, dve titule prvaka Srbije i dva KRK) ali je tokom svog boravka još jednom potvrdio da je jedan od najvećih profesionalaca koji su nosili crveno-beli dres, radnika, ratnika, omiljenih saigrača na terenu i svlačionici, i na prvom mestu dobar čovek i veliki šampion!"

Zvezda se zahvalila Markoviću na svemu što je dao i poručila mu da su mu vrata kluba uvek otvorena.

"U svojoj karijeri koja je od 2006.godine bila za čistu desetku, igrao je za tačno 10 klubova u najjačim evropskim ligama. Sa reprezentacijom Srbije u mlađim kategorijama osvojio je zlatnu medalju 2009.godine, a sa seniorskom je stigao do srebra na tri najveća takmičenja: OI, SP i EP. Pefi, hvala ti na svakom treningu, utakmici koje si kao i uvek odradio sa 101 posto mogućnosti, hvala ti što si kao igrač i čovek bio deo tvoje Crvene zvezde, kluba čija su ti vrata u budućnosti uvek otvorena! KK Crvena zvezda svi zaposleni, predsednik, menadžment, treneri, igrači žele Stefanu puno zdravlja i sreće u privatnom životu i novim poslovnim izazovima koji ga očekuju. Kao igrač je postigao sve i karijeru je završio kao velikan".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Penzija,   Košarka

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.