Zvezda bila jazavac, pa se pretvorila u lavicu: Prva pobeda upisana baš u Istanbulu!

Izvor: Telegraf.rs, 21.Okt.2016, 18:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvezda bila jazavac, pa se pretvorila u lavicu: Prva pobeda upisana baš u Istanbulu!

Crvena zvezda je posle velike borbe uspela da upiše prvu pobedu u Evroligi - savladan je Galatasaraj u drugom kolu rezultatom 85:83 (17:30, 30:17, 22:20, 16:16).

U uzavreloj atmosferi poluprazne dvorane "Abdi Ipekči", gde se čulo vređanje ubijenog navijača Marka Ivkovića i Srbije, kao i provokacije albanskim zastavama, crveno-beli su uspeli da se iskobeljaju >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << i u završnici slave.

Najefikasniji je bio Marko Simonović sa 23 poena sa četiri trojke iz šest pokušaja, a istakli su se Jović sa 14, Gudurić i Kuzmić sa po 11, i Bjelica sa deset poena.

Ostin Dej je bio najbolji na drugoj strani sa 24 poena, a upravo je njegov promašaj u završnici doneo Zvezdi pobedu.

GALATASARAJ: Smit 4, Preldžić, Micov 1, Tajus 19, Tompson 4, Šilb 1, Plejs 2, Dej 24, Guler 4, Dibler 4, Dentmon 12, Koksal 8.

CRVENA ZVEZDA: Rebić, Dangubić 9, Mitrović 1, Lazić 3, Simanić, Dobrić, Simonović 23, Dženkins 3, Gudurić 11, Jović 14, Kuzmić 11, Bjelica 10.



Prva četvrtina se u vodu baca - kao da su tako razmišljali igrači Zvezde na početku.

Tajus i Dentmon su pogađali i prolazili do koša šta su hteli - prva serija 12:3 naterala je Radonjića da traži tajm-aut. Dve vezane trojke Simonovića uspele su da istope maksimalnih +14, ali taj zalet nije iskorišćen, jer je domaća ekipa uspela da zadrži prednost.

Od druge četvrtine se stvar preokrenula skroz - odbrana ustrojena kako treba, krale su se lopte protivniku, šut je bio odličan, a domaći nisu bili preterano efikasani sa penala. Najavio je trojkom iz kontre Gudurić preokret, a posle dve ukradene Simonovića videli smo Dženkisnovu trojku i Simonovićevo zakucavanje.

Seriju crveno-belih 10:0 lepo je krunisao Jović posle još lešeg pasa Dženkinsa.

Baš kada je Zvezda povela prvi put u meču, turska ekipa je uspela da zaistavi taj nalet, koristeći još nesmotrene faulove crveno-belih, pa se na odmor otišlo sa egal rezultatom 47:47.

Utišala se poprilično dvorana "Abdi Ipekči" kada je Zvezda nastavila u istom ritmu u trećoj četvrtini.

Simonović je igrao kao u transu, brzo je stigao do 20. poena "dvojkom" i trojkom, četiri poena vezao je Ognjen Kuzmić, a kada je Zvezda stigla do maksimalnih +15, reagovao je Ataman tajm-autom.

Vrlo brzo je Galata zaigrala bolje i počela da pravi svoju seriju i topi razliku gostiju. Na najbolji način je reagovao Dej, sa dve trojke u samom finišu treće četvrtine najviše je doprineo da na kraju trećeg perioda Zvezda ima samo poen prednosti (69_67).

U odlučujućoj četvrtini je Zvezda u ključna tri napada gubila lopte, i Galata je na vrlo sličan način preuzimala kontrolu kontrama i efektnim zakucavanjima i polaganjima Tajusa. Očekivano, zbog penala se završnica otegla, a tu je Zvezda najviše grešala što nije mogla da se domogne lopte posle promašaja Galate.

Posle ukradene lopte, Jović je na minut do kraja utišao publiku polaganjem i vratio vođstvo gostima 84:83. Na trideset sekundi do kraja je Tajus promašio oba slobodna bacanja, ali Gudurić biva neprecizan. Srećom, na drugoj strani je isto takav bio i Dej. Nakon toga je Jović fauliran, i sa polovičnim učinkom sa penala zaključio utakmicu.

Naredni meč Zvezda igra u Beogradu protiv Barselone u sredu od 19 časova.

O čemu smo još izveštavali iz Istanbula:

(Telegraf.rs)

Nastavak na Telegraf.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

ZVEZDA JE PONOVO U IGRI: Ali Dangubić još pamti ‘prvi tempo’ Aleksa Tajusa (VIDEO)

Izvor: HotSport.rs, 21.Okt.2016

Potez utakmice za sada je definitivno delo Aleksa Tajusa koji je bukvalno poklopio Nemanju Dangubića.. . Posle uvodnog usporenog i smušenog početka Crvene zvezde i vođstva Galatasaraja od 14 poena crveno-beli su se vratili u potpuni egal i na poluvremenu je rezultat 47:47.. Međutim, potez utakmice...

Nastavak na HotSport.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.