Zvezda bez trojke, Žalgiris slavio

Izvor: B92, 05.Feb.2015, 21:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvezda bez trojke, Žalgiris slavio

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su od Žalgirisa u Kombank areni sa 70:68, u 6. kolu Top16 faze u Evroligi.

Ekipa Dejana Radonjića pretrpela je peti poraz i znatno je umanjila šanse za plasman u četvrtfinale Evrolige.

Od početka do kraja utakmice crveno-beli su igrali u kontra ritmu, imali su veliki broj izgubljenih lopti, a poraženi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << su najviše zbog očajnog šuta za tri poena (0-19).

Zvezda je na ovom meču praktično igrala bez dvojice izuzetno važnih igrača u rotaciji. Stefan Jović od starta nije bio u timu, dok je Dangubić početkom meča povredio stopalo, pa se nije vraćao u igru.

I pored svih problema, crveno-beli su u poslednjoj četvrtini imali šansu da preokrenu i pobede, ali su brzopleto odigrali u situacijama kada su imali šansu da preokrene, a u poslednjoj sekundi trojku za pobedu sa više od 10 metara promašio je Markus Vilijams.

Boban Marjanović imao je 17 poena i 10 skokova, a jedini dvocifreni pored njega bio je Jaka Blažič sa 12 poena. Vilijams je imao 9 uz 7 asistencija, a Dženkins i Cirbes po 6. Na drugoj strani sjajno je odigrao Džejms Anderson sa 22 poena, Jankunas je ubacio 11, a Gudaitis 10.

Tok meča:

Zvezda nije najbolje počela duel u sjajnoj atmsoferi. Gosti su raznovrsnom igrom u napadu i čvrstom odbranom odgovorili na pritisak sa tribina, pa su posle pet minuta vodili 10:4.

Zvezda je posle tajm-auta zaigrala nešto bolje, uspela je da smanji na 14:12 poenima Marjanovića i Blažiča, ali posle 10 minuta vodili su gosti iz Kaunasa sa 20:13.

Zaigrali su crveno-beli nešto bolje na startu druge deonice, uspeli su da se približe, ali ne i da u potpunosti sustignu prednost Žalgirisa.

Nije Zvezdu služio šut za tri poena, pa je zbog toga Žalgiris mogao da skuplja u reketu i sprečava lake poene domaćina.

Uz to, crveno-beli imali su previše izgubljenih lopti u prvom poluvremenu, pa je Žalgiris imao +9 u 18. minutu.

Zvezda je u prvom poluvremenu trojke šutirala 0-12, ali je s obzirom na igru i očajan šut sa distance na poluvremenu imala odličnih -5 (39:34).

Ništa se ni na startu drugog poluvremena nije promenilo. Zvezda je nastavila da promašuje trojke, a Žalgiris je to koristio i pametnom igrom čuvao je vođstvo.

Zvezda je uspela da smanji na 43:40 u 34. minutu, ali gosti su brzo odgovorili serijom 7-0 i prvi put na utakmici došli du do dvocifrenog vođstva.

Crveno-beli su prišli na minus pet poenima Marjanovića, ali uzvratio je Milaknis trojkom za 53:45. Do kraja treće četvrtine ekipa Dejana Radonjića smanjila na na 53:49, ali je za tri šutirala neverovatnih -17!

Poslednja deonica počela je užasno loše po Zvezdu. Žalgiris je za kratak vremenski period ubacio šest vezanih poena, stigao je do +10 i delovalo je da je veoma blizu trijumfa.

Zvezda se ipak nije predavala. Marko Tejić uneo je neophodnu energiju i Zvezda je malo po malo uhvatila priključak.

Posle poena Markusa Vilijamsa u 36. minutu bilo je samo -1 (65:64), ali Zvezda nije uspela da stigne do potpunog preokreta. Jankunas je pogodio srećan koš, a potom je i Čeri pogodio iz teške pozicije za 69:64 na 132 sekunde pre kraja.

Imali su crveno-beli i dva napada pri rezultatu 69:66, ali nisu ih iskoristili, pa je Žalgiris na kraju došao ipak do zaslužene pobede.
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.