Zvezda bez pobede protiv Radničkog u Nišu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Feb.2015, 19:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvezda bez pobede protiv Radničkog u Nišu

Fudbaleri Crvene zvezde igrali su danas u Nišu protiv ekipe domaćeg Radničkog nerešeno 0:0, u preostaloj utakmici 16. kola Superlige Srbije.

Aktuelni šampion propustio je priliku da iskoristi kiks vodećeg Partizana na startu prolećnog dela sezone i priđe mu na četiri boda zaostatka.

Kako su crveno-beli igrali, može se reći da su još i dobro prošli, jer su Nišlije u prvom poluvremenu imale inicijativu i malo je nedostajalo da steknu barem gol prednosti. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<

Lakić-Pešić je iz blizine imao veliku priliku da zatrese mrežu, pokušao je i Marjanović da savlada golmana Beograđana Slobodana Rajkovića, ali je oba puta novi kapiten Zvezde izvanredno intervenisao.

U prvih 45 minuta igralo se žustro i otvoreno, Radnički nije respektovao favorita, bio je konkretniji i agilniji, pa je odbrana crveno-belih bila na iskušenjima.

Crvena zvezda je u nastavak utakmice ušla nešto agresivnije. Zaustavila je nalete Nišlija, a istovremeno pokušavala da stigne do dragocenog pogotka, pa je i protivnički golman Borjan imao više posla.

Ozbiljnije su pripretili Stojanović, Parker, Ristić i posebno Savićević, međutim, sve je delovalo stihijski, pa je domaćin odoleo pritisku i zasluženo izborio značajan bod u borbi za beg sa dna tabele.

U prisustvu oko 5.000 gledalaca na Čairu crveno-beli nisu ispunili očekivanja i "mršavim" remijem "anulirali" kiks Partizana u subotu protiv Voždovca u Humskoj (3:3), pa su ostali na minus šest bodova u odnosu na lidera šampionata.

Lalatović krivi teren, Rastavac zadovoljan bodom

Trener fudbalera Crvene zvezde Nenad Lalatović kazao je da mu je žao što njegov tim nije uspeo da pobedi Radnički u Nišu, kao i da veruje da bi obe ekipe odigrale bolje da je teren bio kvalitetniji.

"Govorio sam i ranije da je prva utakmica posle pauze najteža. Žao mi je što nismo prikazali lepšu igru, ali ovo danas nije bio teren za to. Videli ste da nismo ni dva pasa uspeli da sastavimo. Da je teren bio bolji, verujem da bi obe ekipe odigrale bolje", rekao je Lalatović za televiziju Arena.

"Imali smo svoje šanse, ali ih nismo iskoristili. Poslednjih dvadesetak minuta igrali smo sa tri odbrambena i sa dva špica, ultra ofanzivno. Hteli smo da pobedimo, nismo uspeli i čestitam Radničkom na bodu", rekao je Lalatović.

On je kazao da ga ekipa Radničkog nije taktički iznenadila, već da njegovi igrači nisu uspeli da se prilagode uslovima.

"Nije me Radnički iznenadio. Moji igrači nisu uspeli u prvom poluvremenu da se prilagode ovom terenu. Ne mogu da verujem da je ovakav. U našoj ligi treba više da ulažemo u terene. Ali, šta da se radi, okrećemo se sledećim utakmicama", rekao je Lalatović.

Trener Radničkog Milan Rastavac priznao je da je Zvezda bila bolja, ali da je zadovoljan i igrom i rezultatom.

"Zvezda je bila bolja, pogotovo u poslednjem delu utakmice... Mi smo odigrali u okviru svojih mogućnosti i koliko smo mogli protiv ovakvog protivnika. U principu sam zadovoljan. Čestitam svojim igračima", rekao je Rastavac.

On nije želeo da komentariše spornu situaciju, kada je igrač Radničkog pao u šenaestercu i dobio žuti karton zbog simuliranja, iako je delovalo da je možda i penal.

"Ne bavim se sudijskim odlukama. Nisam zagledao, bio sam koncentrisan na teren", rekao je Rastavac.

Radnički Niš - Crvena zvezda 0:0

Odigrano u subotu: Partizan - Voždovac 3:3, Čukarički - Napredak 1:0, Donji Srem - Borac 0:1, Mladost - Jagodina 2:3, OFK Beograd - Vojvodina 0:0, Rad - Novi Pazar 1:0, Radnički Kragujevac - Spartak 1:0.

Tabela: Partizan 39 bodova, Crvena zvezda 33, Čukarički 31, Vojvodina 30, Jagodina 24, Novi Pazar i OFK Beograd po 23, Mladost Lučani i Rad po 19, Spartak 18, Voždovac 17, Napredak, Donji Srem i Borac po 16, Radnički Niš 13, Radnički Kragujevac 10.

U utakmicama 17. kola u subotu igraju Partizan - Radnički Niš, Voždovac - Donji Srem, Borac - rad, Novi Pazar - Čukarički, Napredak - Radnički Kragujevac, Spartak - OFK Beograd, Vojvodina - Mladost i Jagodina - Crvena zvezda.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.