Izvor: Piplmetar.rs, 16.Jan.2024, 20:31

Zvezda bez Nedovića i Topića u ključnom delu sezone, ali bi sa njima trebalo da napadne prvi trofej!

Košarkaši Crvene zvezde ostvarili su tri trijumfa u prethodna dva „dupla“ evroligaška kola i sa skorom 9-12 sačuvali nadu da se domognu doigravanja.
Crveno-beli su trenutno 13. na tabeli sa skorom 9-12, a pred njima su ključne borbe za plasman u plej-in Evrolige.
Ipak, ono što brine jesu povrede dvojice bekova u ekipi trenera Janisa Sferopulosa. Najpre je mladi plejmejker Nikola Topić doživeo povredu kolena >> Pročitaj celu vest na sajtu Piplmetar.rs << na „večitom“ derbiju protiv Partizana, da bi sinoć Nemanja Nedović povredio trbušni zid u meču protiv Armanija u Milanu, a obojicu očekuje pauza jednomesečna pauza.
Za to vreme crveno-bele očekuju ključne borbe u Evroligi, ali i izuzetno zahtevne utakmice u AdmiralBet ABA ligi.
Zvezda će bez Nedovića i Topića odigrati pet narednih evroligaških utakmica počevši od duel sa Baskonijom u „Štark areni“ 18. januara. Dvojice bekova neće biti u rosteru ni za gostovanje Albi, te domaće utakmice protiv Valensije, Barselone i Žalgirisa devetog februara.
Na njihov evroligaški povratak trebalo bi da se čeka sve do prvog marta i gostovanja crveno-belih Bajernu u Minhenu.
U isto vreme Zvezda će imati obaveze i u AdmiralBet ABA ligi, a ako su Borac, FMP i Zadar ekipe protiv kojih bi crveno-beli mogli bez većih problema da izađu na kraj i sa skraćenom rotacijom, biće im mnogo teže u „večitom derbiju“ protiv Partizana čiji su domaćini 28. januara i na gostovanju u Podgorici gde za rivala imaju Budućnost nedelju dana kasnije.
Podsetimo, crveno-beli su trenutno lideri regionalnog takmičenja sa skorom 13-2.
Sa Nedovićem i Topićem u ros

Opširnije
Izvor: Sportske NET

Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda,   Večiti derbi,   Zvezda - Partizan,   Partizan

Nastavak na Piplmetar.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.