Zvezda: Regularnost ABA lige ozbiljno narušena

Izvor: Sportski Žurnal, 13.Mar.2013, 17:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvezda: Regularnost ABA lige ozbiljno narušena

Direktor Crvene zvezde Telekom, Davor Ristović rekao je za klupski sajt da je skandal to što je komesar za takmičenje Jadranske lige Josip Bilić kazao da će Laktaši organizovati završni turnir, dok generalni menadžer Roman Lisac tvrdi suprotno:
Ovo je novi skandal rukovodilaca lige, jer je neozbiljno da gospodin Bilić potvrđuje da su Laktaši mesto odigravanja fajnal–fora, a da to demantuje >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << gospodin Lisac. Čak i predsednik Igokee nije upoznat sa tim, a Radovan Lorbek koji je ovlašćen po propozicijama o svemu tome ćuti.
(FOTO: KK Crvena zvezda)
Komesar za takmičenje Jadranske lige ranije je rekao da je bord prihvatio predlog predsednika Radovana Lorbeka da se fajnal–for održi u Laktašima, dok je generalni menadžer Roman Lisac agenciji „Beta“ kazao da još ništa nije odlučeno, dok je direktor Igokee istakao da taj klub nije obavešten o dodeli domaćinstva.
Neodgovorno je i neozbiljno da neko na ovaj način određuje mesto fajnal-fora, a da pri tome gospodin Lorbek od 6. marta do danas nije obezbedio klubovima kopiju sporazuma između Evrolige i Jadranske lige. Očigledno Lorbeku nije jasno da su mu propozicije pale, a sad su mu još dodatno izgubile na validnosti, jer je probijen i rok za određivanje mesta odigravanja fajnal-fora koji je po propozicijama bio najkasnije 1. mart. Svaki dan pokušavam da ga dobijem po nekoliko puta međutim, bezuspešno. Ali, vidim da pojedini mediji imaju mnogo više uspeha i da on svojim komentarima sporazuma nastavlja da dezavuiše celu ligu – kazao je Ristović.
Direktor Crvene zvezde je rekao da o mestu odigravanja završnog turnira može da se odlučuje tek nakon uvida u sporazum i jasnog prevoda i tumačenja šta je dogovoreno:
O mestu odigravanja fajnal-fora možemo da odlučujemo tek nakon uvida u sporazum i jasnog prevoda i tumačenja svega što je tamo dogovoreno, a ne na osnovu manipulacija koje Lorbek svakodnevno iznosi u javnost. U protivnom regularnost lige će biti totalno srušena i onda bi bilo najbolje da ligu nismo ni igrali nego da smo prepustili Lorbeku da kaže ko će da igra Evroligu što bi bila još jedna potvrda da ovo nije liga klubova nego privatna liga Lorbeka koji se stalno poziva na Bord Jadranske lige i nekakve njegove usmene konsultacije.
On je istakao da želi da se razjasni sporazum između Evrolige i Jadranske lige i da se na osnovu toga dogovori mesto odigravanja završni turnir regionalnog takmičenja.
Ono što očekujemo je da se konačno razjasni sporazum između Evrolige i Jadranske lige i tek nakon toga, jer su ionako svi rokovi iz propozicija probijeni, napravi dogovor oko mesta odigravanja fajnal–fora Jadranske lige. Iz tog razloga još jednom zahtevamo od gospodina Lorbeka da svim klubovima dostavi potpisan i overen sporazum.
Završni turnir Jadranske lige održaće se od 25. do 27. aprila.

Nastavak na Sportski Žurnal...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zvezda: Novi skandal čelnika Jadranske lige

Izvor: Press, 13.Mar.2013

Predsednik KS Srbije i gradonačelnik Beograda Dragan Đilas juče je rekao da je na sastanku sa generalnim menadžerom ABA lige Romanom Liscem dobio uveravanja da će glavni grad Srbije dobiti organizaciju ovog takmičenja da bi danas direktor lige Josip Bilić rekao da će fajnal-for biti odigran u...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.