Izvor: Piplmetar.rs, 03.Feb.2024, 13:30

Zvezda

Autor: Aleksandar Golubović

utorak 30.01.2024.

10:30

Izvor: Sportske.net


Mnogo će biti potrebno vremena da se slegnu utisci sa četvrtog ovosezonskog večitog derbija, ali obaveze u Evroligi zovu. >> Pročitaj celu vest na sajtu Piplmetar.rs << Crvena zvezda će ovog utorka dočekati Valensiju od 20 sati u duelu protiv tima koji je obično dobijala prethodnih godina u Beogradu.
Na svašta su navijači Crvene zvezde navikli ove sezone od svojih košarkaša pa zašto se u takvoj atmosferi ne bi nadali i pobedi protiv Valensije, protiv koje imaju pozitivan skor u susretima kod kuće.
Znali su beogradski crveno-beli da iznenade u Španiji kakva god ih forma krasila, pa je red da se pred domaćim navijačima iskupe za neočekivane poraze u Berlinu protiv Albe i Baskonije u Beogradu. Tesan trijumf u energetski iscrpljujućem okršaju protiv Partizana koji je trajao dva i po sata, a subjektivno upola više, sigurno da će iziskivati poseban pristup kod Janisa Sferopulosa u pripremi ove utakmice.
Valensija je trijumfom od 15 razlike na gostovanju Baskoniji u Vitoriji pokazala zavidnu formu, a u delu sezone gde je svaki poraz neoprostiv stiže motivisana u prestonicu Srbije. Za razliku od Zvezde koja je zabeležila tesnu pobedu protiv Partizana u večitom derbiju i izvesno obezbedila prvo mesto u AdmiralBet ABA ligi, Valensija je potučena do nogu na svom terenu protiv Unikahe.
Gosti iz Malage su napunili koš domaćih i slavili sa 20 razlike, ali to ne bi trebalo da zavara crveno-bele pošto amplitude u evroligaškim nastupima Zvezde svakoj pobedi ili porazu daju „dodatnu vrednost“. Tako se svaki trijumf obično pretvori u lažnu nadu za beg ka gornjem delu tabele, dok je izgubljeni meč ravan mislima o razočaravajućoj sezoni.
Zbog toga bi eventualna repriza januara 2019. godine i poraz od ovog španskog tima 82:81 u hali „Aleksandar Nikolić“ dodatno uzdrmali crveno-bele.
Iako su se timovi za ovih pola decenije razmaka značajno promenili, aveti prošlosti su uvek tu da opominju. Pogotovu što se nešto slično desilo pre desetak dana protiv Baskonije u Beogradu.
Zvezda je u prvom meču sezone u finišu ispustila Valensiju i kapitulirala sa linije za slobodna bacanja, sada je pravi trenutak za osvetu.
Valensija je tim koji nikako ne bi trebalo potceniti. Mada nije reč o ekipi vrhunskih dometa i igračima svetske klase na svim pozicijama, trener Mumbru je ove sezone napravio interesantnu grupu igrača.
Iskusni Brendon Dejvis praviće najveće probleme Zvezdi u reketu, dok velika opasnost u spoljnoj liniji tima preti od vrlo dobrog Krisa Džonsa. Posebno emotivno veče biće za nekadašnjeg Zvezdinog pleja i reprezentativca Srbije Stefana Jovića koji će zaigrati u protivničkom dresu pred navijačima voljenog kluba. Jović nema ogromnu ulogu u Valensiji, ali ono što krasi njegovu igru je pametno iskorišćena minutaža.
Semi Odželej je prilično konstantan u igri Mumbruovog tima, dok brznogi Harper vrlo lako može da kazni protivnički pad koncentracije.
Zvezda bi eventualnom pobedom stigla do desetog trijumfa u Evroligi, čime bi na psihološkom planu načinila značajan pomak pred veliki meč protiv Barselone u petak.
Derbi 24. kola Evrolige kola odigraće Barselona i Virtus iz Bolonje, koji imaju isti skor na tabeli i jedino je Real Madrid bolji od njih. Monako će na svom terenu pokušati da prekine loš niz protiv promenljivog, ali ovaj put kompletnog Partizana. Tim iz Kneževine više od pola decenije čeka da slomi beogradske crno-bele.
Trinkijerijev Žalgiris očekuje nezgodan duel protiv Efesa u Kaunasu u kojem je svašta moguće, baš kao i u Atini gde će Panat

Opširnije
Izvor: Sportske NET

Pogledaj vesti o: Evroliga

Nastavak na Piplmetar.rs...






Povezane vesti

Uspavani lider šansa za Bešiktaš

Izvor: Piplmetar.rs, 03.Feb.2024

Autor: Aleksandar Golubović . . utorak 30.01.2024. . . 13:30 . . Izvor: Sportske.net ...

Nastavak na Piplmetar.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.