Zovi, samo zovi

Izvor: Glas javnosti, 14.Jun.2009, 12:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zovi, samo zovi

Srpski košarkaš Milan Gurović u intervju za Kurir i Glas javnosti kaže da je na raspolaganju Crvenoj zvezdi 24 sata i da trener „crveno-belih“ Svetislav Pešić samo treba da ga pozove. Popularni Čiča ističe da je novac najmanji problem i da bi svojim iskustvom dosta pomogao mladoj ekipi Zvezde.

Brat Miloje

Da li je bilo varnica sa saigračem Dejanom Milojevićem, s obzirom na to da je on bivši kapiten Partizana?

- Brat Miloje je čovek i >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << po. Stalno smo se prepucavali, pogotovo za vreme večitih derbija u finalu plej-ofa. Sve mečeve smo gledali zajedno, opet se radovao. Ali, neće još dugo, doći će i naših pet minuta - kazao je Gurović.

Da li možemo očekivati vaš povratak u redove „crveno-belih“?

- Svetislav Pešić ima moj broj telefona, Zvezdi sam dostupan 24 časa. Samo treba da me pozovu, a novac je najmanji problem. Moje iskustvo bi bilo od neprocenjivog značaja za mladu ekipu. Što se tiče mene, prepreke ne postoje. Zvezda je ta koja se pita - poručio je Gurović.

Kako vam se čini prethodna sezona Zvezde?

- Svetislav Pešić je napravio sjajnu ekipu, udario je dobar temelj što je u ovom trenutku najvažnije. Mislim da je došao konačno došao momenat da Zvezda osvoji titulu.

Kad planirate da završite karijeru s obzirom na to da za nekoliko dana punite 34 godine?

- Sigurno da još uvek mogu da igram na vrhunskom nivou, mada moram da budem iskren da sam se malo umorio od košarke. Mislim da je došlo do zasićenja. Imam nekoliko ponuda u narednih dva meseca razmotriću sve opcije i šta mi je najbolje činiti.

Koliko pratite dešavanja oko reprezentacije Srbije na čijem je čelu od prošle godine Dušan Ivković?

- Duda je okupio mlade igrače koji sa ponosom nose dres sa državnim grbom. Nikada nikoga ne treba moliti da igra za svoj narod i državu. Od toga nema većeg ponosa, ko tako ne oseća i ne treba da igra za Srbiju.

Dugo vas nije bilo po medijima. Da li vam je prijalo da se malo izolujete od svega?

- Moram priznati da mi je prijalo da budem u senci, imao sam mir i dovoljno vremena da se posvetim porodici i košarci. Došao u Užice da podržim mog drugara Vladislava Dragojlovića koji je organizovao Sport fest.

Kakva nam iskustva donosite iz Turske gde ste branili boje Galatasaraja?

- Niko me nije maltretirao, pobegao sam daleko od prozivki koje su me pratile u Srbiji. Generalno gledano, veoma sam zadovoljan minulom sezonom. Stigli smo do polufinala plej-ofa, a Efes je bio neprelazna prepreka.

Šta mislite o turskoj ligi i Istanbulu?

- Četiri, do pet ekipa imaju zavidan kvalitet i budžete. Impresioniran sam gradom, ogroman je, prava svetska metropola. Neverovatne saobraćajne gužve su mi bile jedini problem. Tako nešto je teško rečima opisati. Treba ti gotovo ceo dan da pređeš s jednog na drugi kraj grada. Prvih mesec dana hteo sam da se ubijem- našalio se u svom stilu Milan Gurović.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.