Zizis srušio Zvezdu, Uniks u finalu

Izvor: B92, 09.Apr.2014, 17:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zizis srušio Zvezdu, Uniks u finalu

Košarkaši Crvene zvezde Telekom nisu uspeli da se plasiraju u finale Evrokupa.

Ekipa Dejana Radonjića je na revanšu u Kazanju poražena od Uniksa sa 84:67, pa je tako ispustila 11 poena viška iz prvog meča.

Ekipa Andree Trinkijerija je još jednom pokazala zbog čega je ove sezone u svim takmičenjima izgubila samo tri utakmice.

Zvezda je odlično odigrala prvo poluvreme koje je ipak izgubila >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sa 42:36 i utisak je da je upravo u tom periodu propustila priliku za finale. Imali su crveno-beli priliku i u samom finišu, dva minuta pre kraja bilo je 76:65, ali domaćin je bio smireniji i iskusniji i prošao je u finale.

Najzaslužniji za pobedu Uniksa bio je nezaustavljivi Nikos Zizis koji je pogodio i odlučujuću trojku dva minuta pre kraja, a meč je završio sa 26 poena, 4 skoka i 5 asistencija. Ruski tim je ubacio 10 trojki iz 20 pokušaja, a Zizisa su pratili Gaudlok sa 17 i Kajmakoglu sa 12 poena.

Na drugoj strani, Boban Marjanović imao je 12 poena i 11 skokova, Nelson je dodao 11, a Raško Katić 10 poena.

Tok meča:

Zvezda je loše počela, pre svega zbog činjenice da je Nelson već nakon dva i po minuta zaradio dva faula. Tek posle tri minuta i 15 sekundi Zvezda je postigla prve poene (trojka Radenovića), ali je došla do prednosti – 3:2.

Već u prvih pet minuta Zvezdu su zadesila dva velika peha. Radenović je obnovio povredu ali je nastavio meč, a onda je skočni zglob povredio i Raško Katić koji je morao van parketa.

Izlaskom Branka Lazića četiri brza poena ubacio je Gaudlok, a nakon toga je trojku pogodio i Eidson za 10:7. Imao je domaćin nakon trojke Gaudloka nešto kasnije i 15:11, ali Boban Marjanović je u odsustvu Raška Katića radio dobar posao.

Ubacio je šest poena u prvoj deonici i bio je najzaslužniji što je posle 10 minuta bilo nerešeno – 15:15.

Nastavila je Zvezda sa dobrom igrom i početkom nastavka, stigla je do +4, ali domaćin je vezao tri trojke (Harangodi dve i Kajmakoglu), pa je Radonjić morao da zatraži tajm-aut (26:23).

Dobra stvar je što se početkom druge deonice u igru vratio Raško Katić. Uspela je Zvezda da odbije i taj nalet domaćina, ali Uniks je nastavio da igra veoma dobro i u 16. minutu došao je prvi put do šest poena viška – 36:30.

Zvezda se vratila mini-serijom 4-0, ali je ponovo sa nekoliko grešaka dozvolila domaćinu da se odlepi. Ponovo je Uniks stigao do šest poena viška (42:36) a tim rezultatom je i završen prvi deo.

Početak drugog poluvremena pripao je Nikosu Zizisu koji je pogodio dva šuta sa distance, Uniks je dobrom odbranom ukrao nekoliko lopti crveno-belima, a nakon trojke Gaudloka i polaganja Zizisa Uniks je došao do velikih 51:38.

Gaudlok je nakon toga pogodio za +15, Zvezda je uspela da postigne tri vezana poena, ali usledila je trojka Zizisa za 56:41. Lazić je pogodio dva bacanja, Katić se nadovezao za 56:45, ali Zizis je bio nezaustavljiv u trećoj deonici – 58:45.

Mnogo velikih grešaka pravili su košarkaši Crvene zvezde u trećoj četvrtini. Nisu gradili koš kada bi Uniks promašivao, u napadu su promašivali zicere, pa je domaćin u 28. minutu stigao do 16 poena viška (62:47).

Imao je Uniks i 18 poena viška u finišu treće deonice koja je završena rezultatom 65:49.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Zizis srušio Zvezdu, Uniks u finalu

Izvor: B92, 09.Apr.2014

Košarkaši Crvene zvezde Telekom nisu uspeli da se plasiraju u finale Evrokupa.

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.