Izvor: MozzartSport.com, 10.Feb.2021, 20:51

Zašto je Pioliju važno da “direktor“ Benaser igra protiv Zvezde

Alžirac će verovatno igrati od prvog minuta protiv Specije za vikend, što će mu biti audicija za gostovanje Crvenoj zvezdi naredne sedmice

Milan će prvi meč protiv Crvene zvezde u šesnaestini finala Lige Evrope dočekati s izuzetno povoljnom situacijom u igračkom kadru Stefana Piolija, koji će sledećeg četvrtka izvesno moći da računa na praktično ceo tim.

Pisali smo nedavno da će >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << se do meča protiv srpskog šampiona potpuno oporaviti Hakan Čalhanoglu, Simon Kjer i Ismael Benaser, a mediji na Čizmi posebno su fokusirani na povratak alžirskog veziste. Evo i zašto...

Tačno dva meseca prošla su otkako je Benaser odigrao poslednji meč u dresu Rosonera. Bilo je to 13. decembra u onom nesrećnom remiju s Parmom (2:2), a njegov oporavak od povrede mišića posle 60 dana pozdravio je ceo tim. Milan je postao zavistan od kvaliteta trojice igrača – Kjera u odbrani, Benasera na sredini i Zlatana u napadu.

Koliko je Benaserov učinak važan za Rosonere govori ne samo to što bivši vezista Empolija igra najzreliji fudbal karijere, već je neko s kim Milan ove sezone nije poražen kada bi meč počeo od starta. Zato je Benaser i privukao pažnju premijerligaških klubova, najviše Arsenala.

U subotu uveče Benaser će prema prvim najavama ligaški okršaj protiv Specije da počne od starta. Biće mu to svojevrsna audicija za gostovanje na stadionu Rajko Mitić. On je u utorak je odradio kompletan trening s ekipom bez problema, a iza sebe je ostavio i probleme s bronhitisom zbog čega je propustio trijumf nad Krotoneom.

LIGA EVROPE: (4,90) Crvena zvezda (3,60) Milan (1,75)

Italijanska stručna javnost vidi Benasera kao direktora veznog reda, ali i nekog ko savršeno kvari protivničke napade. U Seriji A oduzeo je 65 lopti, što je 6,5, po utakmici. Podelio je i 425 tačnih dodavanja iliti 52,5 po utakmici. Od toga vertikalnih 154, što je 15,4 u proseku. Možda za nekog ovo nisu podaci od esencijalnog značaja, ali pokazuju koliko je Benaser važan za Piolijevu viziju fudbala u sistemu 4-2-3-1, gde iza Zlatana, a ispred upravo alžirskog veziste.

Što se ostalih vesti iz Milana tiče, Kjer je danas odradio prvi kompletan trening s timom posle mirovanja zbog nelagodnosti u butnom mišiću, dok je stanje Sandra Tonalija sve bolje iz dana u dan i takođe je kandidat da se nađe u sastavu protiv Specije.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.