Žalgiris - Crvena zvezda 40:29

Izvor: RTS, 03.Apr.2015, 19:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Žalgiris - Crvena zvezda 40:29

Košarkaši Crvene zvezde igraju u Kaunasu protiv Žalgirisa meč pretposlednjeg, 13. kola grupe E Top 16 faze Evrolige. Oba tima su bez šanse za prolaz dalje, ali ne i bez motiva za pobedu. Na poluvremenu domaćin ima 13 poena prednosti.
19.45 - Nastavljen je meč... 
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />19.30 - Na poluvremenu u "zelenoj šumi" domaći Žalgiris vodi protiv Crvene zvezde sa 40:27.

Crveno beli imaju odličnih 12 ofanzivnih skokova i (ponovo protiv istog rivala) očajan šut za tri poena - 1/13!!!
Boban Marjanović najraspoloženiji u beogradskom timu sa skoro dabldabl učinkom - 10 poena i 7 skokova.
Kod Žalgirisa, koji je za razliku od Zvezde raspoložen u šutu spolja, Janukas je ubacio 12 poena.
19.18 - I posle 15 minuta igre u Kaunasu, rezultat je izjednačen - 22:22. 
19.04 - Kraj 1/4 u Kaunasu, rezultat je 12:12. Zaista tvrd meč za sada, na mali broj poena. Igraju se dobre odbrane ali i loše se šutira na obe strane terena... 
18.53 - Na polovini prve deonice samo sedam poena - 5:2 vodi Zvezda. MArjanović već ima 5 skokova uz 4 poena.
18.45 - Počela je utakmica
Petorka Žalgirisa: Lekavičijus, Jankusa, Javtokas, Anderson i Ulanovas.
Petorka Zvezde: Jović, Mitrović, Blažič, Kalinić i Marjanović. 
18.40 - Uskoro počinje meč u Kaunasu između Žalgirisa i Crvene zvezde. 

Ekipa Dejana Radonjića više nema nikakve šanse da izbori plasman među osam najboljih timova Evrope, a to isto važi i za domaći tim. Samim tim, jasno je da će ovo biti meč koji će se igrati za prestiž, ali će biti i iskorišten kao priprema za važne mečeve koji čekaju Crvenu zvezdu u polufinalu ABA lige.
Beogradski tim je do sada ubeležio tri pobede i devet poraza, dok Žalgiris, koji je slavio u Kombank areni u jednom jako neobičnom meču, ima poraz manje.
Ono što raduje navijače Crvene zvezde, ali i trenera Dejana Radonjića, jeste činjenica da će tim, posle dugog vremena, biti kompletan. U Litvaniju su otputovali i Branko Lazić i Markus Vilijams.
„Želimo da odigramo dobro i da stignemo do još jedne pobede u Evroligi", rekao je, između ostalog, Radonjić.
Sličnom se nada i Jaka Blažič.
„Potrudićemo sa da meč protiv kvalitetnog i iskusnog protivnika iskoristimo na najbolji način kao pripremu za ono što nam predstoji u plej-ofu ABA lige", istakao je slovenački reprezentativac.
Gintaras Krapikas, trener Žalgirisa, pred meč je posebno naglasio uticaj i znaaj koji u igri tima sa Malog Kalemegdana i ma Boban Marjanović.
„Zvezda ima Bobana Marjanovića, najkorisnijeg igrača Evrolige. Njega je veoma teško zaustaviti, tako da ćemo morati da zaustavimo njegove saigrače, a njega da limitiramo koliko god budemo mogli", rekao je Krapikas.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.