Zajednica Superlige: Inicijative svih klubova dobrodošle

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Jun.2021, 17:41

Zajednica Superlige: Inicijative svih klubova dobrodošle

Inicijative koje su u medijima pokrenuli naši najveći klubovi FK Crvena zvezda i FK Partizan, kao i svih ostalih klubova, dobrodošle su i organi Zajednice su pravo mesto za razmatranje svih predloga usmerenih u cilju razvoja profesionalnog fudbala, navodi se u saopštenju Zajednice Superlige i Prve lige Srbije.

Večiti rivali sinoć su u zajedničkom saopštenju izneli zahteve u interesu srpskog fudbala >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << pred današnje Skupštinu zajednice Superlige i Prve lige Srbije, koja održana u Sportskom centru FSS u Staroj Pazovi.

Kako se navodi, ocenjeno je da su organizaciono obe lige uspešno sprovedene uzimajući u obzir veoma teške uslove koje je prouzrokovala pandemija koronavirusa.

"Svi subjekti uključeni u sprovođenje takmičenja zaslužni su za uspešno okončanje sezona koje su u istoriji imale najveći broj utakmica, čak 380 utakmica i svakoj ligi", stoji u saopštenju zajednice.

Iskazano je zadovoljstvo pokrenutim projektima Zajednice koji se odnose na IT deo a koji obuhvataju Fantazi Superligu Srbije, Jutjub kanal Arhive Super lige Srbije.

"Klubovi su obavešteni o uvođenju postupka licenciranja za takmičenje u Prvoj ligi Srbije kao i o intenciji koja se odnosi na smanjenje broja klubova učesnika u Super ligi Srbije i promene sistema takmičenja u narednom periodu. Takođe klubovi su upoznati sa odlukom o sistemu takmičenja za narednu sezonu i implementacijom VAR tehnologije na utakmicama Superlige Srbije", ističe se.

Navodi se i da je istovremeno inicirano je da se od FS Srbije zatraži veća zastupljenost profesionalnih klubova u izvršnim organima Saveza i time podigne kvalitet saradnje u okviru fudbalskih organa.

Zajednice Superlige i Prve lige Srbije izrazile su i nadu da će se u narednoj sezoni stvoriti bolji epidemijski uslovi koji će omogućiti prisustvo publike na stadionima i intenzivniji rad organa Zajednice.

U okviru današnje sednice izvršeno je žrebanje takmičarskih brojeva i utvrđen raspored takmičenja u Superligi Srbije i Prvoj ligi Srbije za sezonu 2021/2022.
Pogledaj vesti o: Večiti derbi,   Zvezda - Partizan,   Partizan

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.