Zajednica: Ne piše nigde da je obavezno igrati pred publikom!?

Izvor: Sportski Žurnal, 24.Sep.2012, 18:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zajednica: Ne piše nigde da je obavezno igrati pred publikom!?

U Zajednici Super lige tvrde da su učinili sve kako bi upravu Hajduka iz Kule privoleli da pusti publiku na tribine protiv Crvene zvezde.
Bez obzira na ponuđenu pomoć kako stručnu, tako i finansijsku za dodatno angažovanje još 100 redara, uprava kluba odbila je da organizuje meč sa prisustvom navijača.
Učinili smo sve što je u našoj moći da se utakmica igra sa navijačima, ponudili pomoć, poslali >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << dopis, obavili razgovor sa MUP Srbije, ali nismo mogli da naredimo rukovodstvu Hajduka da promeni odluku. Da tako kažem, Kuljani su pronašli „rupu“ u propisima. Podrazumeva se da se utakmice igraju sa publikom, ali nigde ne piše da je to obavezno. To što mi možemo da smislimo ne može niko – čudi se odluci Kuljana i Branislav Delić, komesar za takmičenje Super lige.
Za zatvaranje kapija, Kuljani ne mogu da budu kažnjeni s obzirom na činjenici da u Propisima takmičenja ne piše da utakmice moraju obavezno da se igraju uz prisustvo publike.
Ostaje naravno otvoreno pitanje zašto neke stvari nisu regulisane pravilima. Podsećamo, u srpskom fudbalu na primer ne postoji institucija oduzimanja bodova, već se sve svodi na novčane kazne i zatvaranje tribina za gledaoce.
Kad bi klubovi ostajali bez bodova, sigurno je da bi mnogo više pažnje obratili na bezbedonosni deo priče. Ovako, izgleda da nije problem platili kaznu. Na kraju su tim rešenjem svi zadovoljni, čim se pravila ne menjaju!

Nastavak na Sportski Žurnal...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.