Za Varkosa i jare i pare

Izvor: Mondo, 09.Feb.2013, 10:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Za "Varkosa" i "jare i pare"

Gremio je Palmeirasu za bivšeg fudbalera Crvene zvezde platio tri miliona evra i dao četiri igrača.

Argentinski fudbaler Ernan Barkos prešao je iz Palmeirasa u Gremio, koji će za njega dati tri miliona dolara i četvoricu igrača.

Igrači koji će promeniti klub u Brazilu su defanzivac Vilson, napadač Leandro i vezni igrači Leo Gago i Rondineli. Na spisku se nalazio i Bolivijac Marselo Moreno, ali je on odbio transfer.

Oba kluba će igrati >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << u ovogodišnjem Kopa Libertadores, ali će Palmeiras, najtrofejniji klub u Brazilu, nastupati ove sezone u drugoj ligi. Barkos je povremeni reprezentativac Argentine, a u karijeri je kao pozajmljeni igrač nastupio 21 put za Crvenu zvezdu u sezoni 2007/2008, ali je igrao daleko ispod svog sadašnjeg nivoa, pa su mu saigrači i navijači nadenuli podrugljiv nadimak "Varkos"./

Posle odlaska iz Beograda, gde je postigao samo tri gola, visoki Barkos igrao je po Aziji i u Ekvadoru, pre nego što je 2012. godine potpisao za Palmeiras, u čijem je dresu do danas postigao 31 gol na 61 utakmici. Pre toga je za ekvadorski LDU postigao 53 gola na 106 nastupa.

(Beta/MONDO)

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.