ZVEZDA TEŠKOM MUKOM DO POLUFINALA: Crveno-beli jedva preživeli Dinamik

Izvor: Večernje novosti, 15.Feb.2019, 22:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ZVEZDA TEŠKOM MUKOM DO POLUFINALA: Crveno-beli jedva preživeli Dinamik

Izabranici Milana Tomića su u poslednjoj četvrtini nadoknadili dvocifreni zaostatak i napravili veliki preokret Košarkaši Crvene zvezde plasirali su se večeras u polufinale Kupa Radivoja Koraća pošto su u Nišu pobedili Dinamik sa 75:70 (13:19, 17:20, 18:19, 27:12).Zvezdu je predvodio Bili Beron sa 21 poenom, Boriša Simanić postigao je 13 uz pet skokova, a isti učinak od 13 poena i pet skokova imao je i Dejan Davidovac. Takođe, 13 poena postigao je i Ognjen >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << Dobrić.U ekipi beogradskog Dinamika najefikasniji je bio Miloš Glišić sa 23 poena, devet skokova i tri asistencije. Vuk Vulikić postigao je 13 poena, a Petar Rakićević 10 poena, uz sedam skokova i šest asistencija.PROČITAJTE JOŠ: KRAJ: Crvena zvezda-Dinamik 75:70Dinamik je dobro počeo utakmicu i bio je bolji većim delom meča. Dinamik je košem Glišića stekao 12 razlike u drugoj četvrtini (36:24). Ta ekipa je i u nastavku vodila, posle "trojke" Glišića sa 51:38, a istu prednost od 13 razlike (58:45) imala je i minut pre kraja te deonice.Zvezda je četvrtu četvrtinu počela serijom 8:0 za 56:58, posle čega je Dinamik uspevao da održi prednost sve do tri i po minuta pre kraja, kada je sa linije za slobodna bacanja oba puta bio precizan Boriša Simanić (63:63). Zvezda je povela košem Berona za 67:65.Ekipe su se zatim smenjivale u vođstvu, a Dinamik je držao u igri Vuk Vulikić koji je vezao pet poena za 70:69. Posle toga dosuđena je nesportska lična greška Dušana Beslaća na Ognjenu Dobriću. Sa penala su bili precizni Dobrić, a zatim i Beron, koji je u narednom napadu fauliran, za 73:70. U samoj završnici Beron je ponovo bio precizan sa linije za slobodna bacanja i osigurao je pobedu Zvezde.Zvezda će u polufinalu u subotu uveče igrati protiv Mega Bemaksa.U drugom polufinalu igraju Partizan i FMP.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Partizanovo razmišljanje: Najlakšim putem do finala, da ne bude kao 2016.

Izvor: MozzartSport.com, 16.Feb.2019, 09:27

Dan polufinala Kupa Radivoja Koraća je stigao, a u Nišu se uveliko priča o narednom danu i finalu čiji se učesnici još ne znaju. Razlog je molba Crvene zvezde da se termin finalne utakmice pomeri kako bi pobednik drugog polufinala, ma ko to bio, imao duži vremenski period za odmor. Bilo kako,...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.