ZVEZDA SE NAMUČILA: Granitna odbrana i raspoloženi Lojd razbili Igokeu u četvrtoj četvrtini (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Maj.2021, 18:32

ZVEZDA SE NAMUČILA: Granitna odbrana i raspoloženi Lojd razbili Igokeu u četvrtoj četvrtini (VIDEO)

Crveno-beli poveli sa 1:0.

Košarkaši Crvene zvezde slavili su u prvoj polufinaloj utakmici plej-ofa ABA lige protiv Igokee sa 76:61 (20:20, 19:22, 17:13, 20:6) i tako poveli sa 1:0 u seriji. Crveno-beli su otpor gostiju slomili sjajnom odbranom u poslednjoj četvrtini i dobrim rešenjima u napadu, pre svega Džrodana Lojda. Drugi meč na programu je u petak 7. maja u Laktašima.

Iako je imala status favorita, bilo je jasno da će Zvezda morati dobro da se pomuči za >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << pobedu i to je bilo jasno već u prvoj četvrtini koja je završena nerešenim rezultatom 20:20. Gosti su sa dobrom igrom nastavili i u drugoj deonici uz dobar šut za tri poena što je i donelo prednost Igokei 42:39.

Drugačija je slika viđena u drugih 20 minuta, iako je Igokea i u trećoj četvrtini dobro namučila Zvezdu, ali je sjajnu rolu u tim trenucima imao Branko Lazić koji je postigao tri trojke i uz standardno dobru igru u odbrani bio ključ zahvaljujući kojem je Zvezda u poslednjih 10 minuta ušla sa vođstvom. Odbrana na kojoj insistira Dejan Radonjić u punoj snazi se pokazala u četvrtoj deonici. Igokea je postigla samo šest poena, a kada je Zvezda uspela da dođe do prve dvocifrene prednosti bilo je jasno da će crveno-beli doći do pobede.

THE END: @kkcrvenazvezda down @BCIgokea to take the lead in this semi-final series. #ABAPlayoffs pic.twitter.com/wjXUUKmyoX

— ABA Liga (@ABA_League) May 3, 2021

Košarkaši Crvene zvezde danas od 18.30 igraju prvi meč polufinala plej-ofa ABA lige pošto u dvorani ''Aleksandar Nikolić'' dočekuju ekipu Igokee. Crveno-beli brane titulu osvojenu u sezoni 2018/2019, pošto je prošla sezona prekinuta zbog korona virusa i liga nije dobila novog šampiona.

Tim Dejana Radonjića je krajem ligaškog dela podigao formu za razliku od Igokee koja je bila u blagom padu pošto je vezala tri poraza u poslednjih pet kola, pa crveno-beli ulaze u ovo polufinale koje se igra na dve pobede sa statusom favorita. Igokea je u prvom meču leoigaškom deal bila izuzetno ubedljiva protiv Zvezde koju je tada prvi put po povratku sa klupe predvodio Dejan Radonjić, da bi se crveno-beli revanširali pobedom početkom aprila, što je bio i prvi od tri poraza u nizu koja je Igoea pretrpela u završnici ligaškog dela regioanlnog takmičenja.

Još pola sata do početka polufinalne utakmice plej ofa @ABA_League! Sve je spremno! 🔥#TogetherWeStand #kkcz pic.twitter.com/q1Wp6eLn7a

— KK Crvena zvezda (@kkcrvenazvezda) May 3, 2021

IV ČETVRTINA

.@10Sile10 and @OgnjenDobric connect for the ALLEY-OOP! 👀🤙#ABAPlayoffs @kkcrvenazvezda pic.twitter.com/523c1Cd7mz

— ABA Liga (@ABA_League) May 3, 2021

III ČETVRTINA

II POLUVREME

.@Jackie_Car32 with a fierce two-handed SLAM! 😤💥#ABAPlayoffs @BCIgokea pic.twitter.com/42DIkYyoRi

— ABA Liga (@ABA_League) May 3, 2021

II ČETVRTINA

Another #ABAPlayoffs and another MONSTER chase-down block by @OgnjenDobric! 💨❌@kkcrvenazvezda pic.twitter.com/20MyI2TmK2

— ABA Liga (@ABA_League) May 3, 2021

I ČETVRTINA

CRVENA ZVEZDA - IGOKEA 76:61 (20:20, 19:22, 17:13, 20:6)

DVORANA: Aleksandar Nikolić.

SUDIJE: Pukl, Koljenšić, Majkić.

CRVENA ZVEZDA: Hol 6, Volden 13, Lojd 21, Uskoković, Davidovac 7, Lazić 10, Rit, Radanov, Dobrić 12, Simonović 2, Kuzmić 1, Noko 4.

IGOKEA: Vulić, Klemons 6, Atić 15, Jovanović 9, Grej 6, Jošilo 8, Talić, Ilić 4, Pot 6, Karmajkl 7, Fundić, Kondić.

BONUS GALERIJA

Pogledajte kako izgleda Ališa Leman, fudbalerka iz Švajcarske

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.