ZVEZDA: Ništa od Traorea!

Izvor: Mondo, 06.Jan.2013, 20:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ZVEZDA: Ništa od Traorea!

Košarkaški klub Crvena zvezda Telekom posle lekarskih pregleda odlučio je da ne potpiše ugovor sa reprezentativcem Francuske Alijem Traoreom.

Iako je već potpisao ugovor sa crveno-belima do kraja sezone, Traore nije prošao preglede, pa klauzula neće biti aktivirana.

Francuski centar je proteklih dana podvrgnut opsežnim lekarskim pregledima, njegova povreda je sanirana, ali...
>> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo <<
"Traore je dugo pauzirao, ove sezone je odigrao samo dve utakmice i da bi dostigao optimalnu takmičarsku formu bilo bi mu potrebno minimum mesec dana. S obzirom na naš vrlo zgusnut raspored i visoke ambicije koje imamo nismo u prilici da toliko čekamo, pa saradnja nažalost neće biti realizovana", rekao je za klupski sajt direktor Zvezde Davor Ristović.

"Veoma nam je žao što Traore neće igrati za Zvezdu. O njegovim igračkim kvalitetima izlišno je govoriti s obziorom da je reč o reprezentativcu Francuske. Takođe, u ovih nekoliko dana bili smo u prilici da se uverimo da je reč o sjajnom čoveku i zaista veoma dobrom momku. Nadamo se da će nam se putevi u budućnosti ponovo ukrstiti i želimo mu mnogo sreće u nastavku karijere", dodao je on.

Traore je u Beograd došao kao slobodan igrač, pošto je prethodno raskinuo ugovor sa Lokomotivom iz Kubana. Zbog povrede kolena zadobijene letos, on je ove sezone odigrao samo dve utakmice.

Prethodno je bio član Rome, Asvela, Roana i još nekoliko francuskih klubova. Karijeru je počeo u mlađim kategorijama Asvela, a igrao je i za koledž Južni Ajdaho.

Traore je bio član francuskog nacionalnog tima na Olimpijskim igrama u Londonu, gde je sa 12 poena bio najefikasniji igrač svoje selekcije u porazu od SAD.

(MONDO, foto: MN Press)
Pogledaj vesti o: Košarka

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.