ZVEZDA JE U FINALU KUPA! Crveno-beli na korak od duple krune, za trofej protiv Partizana ili Vojvodine

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Apr.2021, 16:54

ZVEZDA JE U FINALU KUPA! Crveno-beli na korak od "duple krune", za trofej protiv Partizana ili Vojvodine

Uz mnogo drame do velike pobede.

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su Radnik iz Surdulice rezultatom 2:1 (2:0) u utakmici polufinala Kupa Srbije. Crveno-beli su dominirali u prvom poluvremenu, ali pravu dramu videli smo u drugom delu meča.

Odlično je počelo po aktulenog šampiona naše države. Već u 2. minutu, posle sjajno izvedenog kornera Kange, Milunović je zatresao mrežu Ranđelovića i tako najavio gostima šta ih u nastavku susreta očekuje. Ređale su se >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << šanse Kataija, Ivanića i Gajića, ali novog pogotka nije bilo sve do 32. minuta. Ben je centrirao sa leve strane terena, a Falćineli rutinskom realizacijom duplira prednost svoje ekipe. Do kraja prvog dela igre Zvezda je držala stvari pod kontrolom, na odmor se otišlo rezultatom 2:0.

Prava drama viđena je u nastavku susreta na našem najvećem stadionu. Radnik je shvatio da nema šta da izgubi, a to se ispaltilo u 50. minutu kada se Makarić najbolje snašao u petercu i matirao Borjana. Nastavili su Surduličani da napadaju, ređale su se prilike pred golom crveno-belih. Kulminacija odličnog meča viđena je u poslednjih 10-tak minuta. Prvo je Danoski sa 8-9 metara pogodio prečku, a onda je Borjan u 92. minutu ponovo vadio "kestenje iz vatre"

Milovanović je spretno šutirao, ali fenomenalni golman crveno-belih, uz pomoć prečke zaustavlja udarac koji bi odveo utakmicu u penale.

Crvena zvezda je današnjom pobedom stigla na korak od osvajanja trofeja koji nije podigla još od 2012. godine. Protivnik u finalu i najveća prepreka ka osvajanju „duple krune“ biće pobednik meča Vojvodina – Partizan koji je na programu od 19.05.

Da li ćemo u borbi za trofej gledati novi Večiti derbi, saznaćemo oko 21.00.

Sve golove sa utakmice Crvena zvezda - Radnik možete pogledati u nastavku teksta.

Međutim, gosti u Beograd ne dolaze sa belom zastavom, o tome svedoče i reči trenera Slovoljuba Đorđevića.

- U kup takmičenju nema popravnog. Ono što je za nas interesantno je to da tri utakmice koje smo igrali u Kupu, u sve tri smo u prvim delovima gubili, a potom preokrenuli i prolazili dalje. Sve ekipe s kojima smo igrali su velike ekipe: i Kabel i Čukarički i TSC, a sada igramo protiv najveće. Zvezda igra kući, ima ozbiljnu ambiciju da osvoji duplu krunu i biće i više nego motivisani da nas pobede. Što se tiče nas, mi ćemo pokušati da se pokažemo u još kvalitetnijem svetlu nego pre tri dana na Marakani.

Za razliku od subotnjeg meča, popularni Mister odlučio je da na teren pošalje sledeći sastav:

Borjan (G) - Gajić, Milunović, Degenek, Rodić - Sanogo, Kanga, Ben, Ivanić, Katai - Falćineli.

Za Radnik će igrati:

Ranđelović (G) - Bogdanovski, Radmanovac, Jokić, Stojanović, Oreščanin, Biber, Stamenković, Subotić, Spasić, Makarić.

⭐Danas igra Zvezda⭐

🔴⚪#fkcz pic.twitter.com/FC3dq6IpQT

— FK Crvena zvezda (@crvenazvezdafk) April 21, 2021

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.