ZVEZDA HTELA DA VRATI PARKERA

Izvor: Kurir, 27.Mar.2011, 08:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ZVEZDA HTELA DA VRATI PARKERA

Prosinečki bi se obradovao Parkeru. Bernard Parker, fudbalski reprezentativac Južne Afrike, bio je na korak od povratka u Crvenu zvezdu u januaru. Pozajmicu je stopirao njegov menadžer Paskalis Tountouris. Bivši fudbaler crveno-belih trenutno igra za poslednjeplasiranu ekipu grčkog Panaseraikosa, kao pozajmljen igrač holandskog Tventea

Prosinečki bi se obradovao Parkeru.

Bernard Parker, fudbalski >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << reprezentativac Južne Afrike, bio je na korak od povratka u Crvenu zvezdu u januaru. Pozajmicu je stopirao njegov menadžer Paskalis Tountouris. Bivši fudbaler crveno-belih trenutno igra za poslednjeplasiranu ekipu grčkog Panaseraikosa, kao pozajmljen igrač holandskog Tventea.

- Hteli smo da vratimo Bernarda Parkera! Imali smo kontakt s njim u decembru i januaru. Objasnili smo mu da je sada stanje u klubu daleko bolje od onog kad je odlazio. U načelu se složio s povratkom, ali je pozajmicu stopirao njegov menadžer i odveo ga u Grčku - otkrio je za Kurir Andrija Kleut, generalni sekretar Crvene zvezde.

Bernard Parker (25) napustio je Crvenu zvezdu u leto 2009. godine, usled velike besparice u klubu. Naime, klub je Parkeru dugovao nekoliko plata, a njegovom matičnom Tanda Rojal Zuluu 200.000 evra.

Reprezentativac Južne Afrike tužio je Zvezdu FIFA i otišao u holandski Tvente, ali nije se snašao u tom klubu. Iako je imao ugovor sa Zvezdom do 2011. godine, zbog neisplaćenih rata FIFA je odlučila da je njegov transfer u Tvente legalan, bez obzira na to što nije raskinuo važeći ugovor sa crveno-belima. Zvezda je tražila obeštećenje od 800.000 evra, ali novac nije dobila.

Trener Crvene zvezde Robert Prosinečki upoznat je s kvalitetima Bernarda Parkera, a bočni napadač kakav je Južnoafrikanac dobro bi mu došao u postavci igre koju forsira. Zato su čelnici Zvezde zimus i stupili u kontakt s Parkerom. Povratak u Beograd već je bio dogovoren, iako je Parker dugo razmišljao. Tvente se složio, ali dogovor je upropastio Grk Paskalis Tountouris i odveo ga u Panaseraikos. Bernard Parker je za poslednjeplasirani tim grčkog prvenstva odigrao samo devet utakmica i dao jedan gol.

Slobodan u junu

Bernardu Parkeru ugovor s Tventeom ističe u junu ove godine. Tačnije, postaje slobodan igrač. Nije isključeno da sportski menadžment Crvene zvezde ponovo zagrize za Parkera.

Južnoafrikanac je po dolasku u Evropu najbolje partije pružao baš u Beogradu, odakle je i zacementirao mesto među 22 igrača koji su igrali na SP prošle godine. U Tventeu se nije snašao, kao ni u Lesteru, gde je bio na desetodnevnoj probi u decembru 2010. godine.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Parker umalo ponovo na "Marakani"

Izvor: Sportal.rs, 27.Mar.2011

Bernard Parker umalo ponovo da obuče crveno-beli dres! Nekadašnji prvotimac Crvene zvezde i fudbalski reprezentativac Južne Afrike bio je veoma blizu povratka na "Marakanu" u januaru! Ipak, na kraju pozajmicu nekadašnjeg člana crveno-belih stopirao je njegov menadžer Paskalis Tountouris.

Nastavak na Sportal.rs...

Milan Jovanović neće u Zvezdu

Izvor: RTS, 27.Mar.2011

Milan Jovanović odbacio je mogućnost da kao pozajmljen igrač nastupa za Crvenu zvezdu, što su pojedini mediji najavljivali u prethodnih nekoliko dana. Izjava napadača Liverpula bila je kratka i sasvim jasna, tako da će se Lane i dalje boriti za svoje mesto u ekipi "crvenih"...Milan Jovanović ne...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.