ZVEZDA: Direktore, vi ste ostrašćen

Izvor: Mondo, 13.Apr.2013, 19:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ZVEZDA: Direktore, vi ste ostrašćen

Crvena zvezda Telekom obratila se putem saoštenja direktoru Lige, za koga kaže da je tendeciozan, ostrašćen, samovoljan...

Crvena zvezda Telekom oglasila se saopštenjem povodom odluka o kažnjavanju Nebojše Čovića od strane direktora Superlige Predraga Bojića

U klubu sa Malag Kalemegdana ističu da čelnici Lige nisu u >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << skladu sa zakonom obavestili crveno-bele o kaznama.

"Po četvrti put Vas upozoravamo i zahtevamo da nam pored saopštenja u kojima dajete informacije o Vašim odlukama dostavite i kompletne odluke u skladu sa zakonom o upravnom postupku. Vi to uporno izbegavate i time neprekidno kršite zakon kao i Disciplinski pravilnik KSS (član 6. i član 39.)" , navodi se na početku saopštenja KK Crvena zvezda Telekom.

"Konkretno, u navedenom saopštenju br.05-2012/13 kažnjavate KK Crvena Zvezda Telekom 'novčanom kaznom od 118.000.00 dinara shodno članu 61E Propozicija takmičenja, zbog javnog i nesportskog kritikovanja odluka sudija u medijima Nebojše Čovića'. Pozvali ste se na član 61E koji očigledno niste pročitali jer svoj posao obavljate paušalno i navijački ostrašćeno, a i u neskladu sa zakonom. Po članu 61 E propozicija takmičenja ne možete da kažnjavate nekoga ko nije trener , igrač i službeno lice KK Crvena Zvezda Telekom. Takođe, trebalo bi da pročitate i član 17. Disciplinskog pravilnika KSS imajući u vidu da po njemu ne možete novčano da kažnjavate nekoga ko ne ostvaruje nikakvu novčanu naknadu iz košarke, a takođe ne možete kazniti klub za bilo kog eventualnog počinioca".

Crveno-beli naglasili su, dalje u tekstu, da odbijaju da prihvate pomenute odluke KSS i da "sigurno neće izvršiti plaćanje, jer je u potpunoj suprotnosti sa Propozicijama i Disciplinskim pravilnikom Saveza".

"Veoma lako će te zaključiti da Vam zbog nepoštovanja procedure nijedna odluka nije validna, a time ni pravosnažna. Vi se veoma samovoljno ponašate jer ne dajete mogućnost klubovima da se žale na Vaše lične i tedenciozne odluke imajući u vidu da ih ne procesuirate u skladu sa zakonima Srbije, a i disciplinskim pravilnikom KSS",

Zvezda je istakla da će ukoliko i u buduće bude dobijala slične "papire" iz KSS preduzeti zakonom propisane mere zbog nestručnog obavljanja posla i klevete.

U direktnom obraćanju direktoru Lige Predragu Bojiću u saopštenju Zvezde stoji:

"Direktore, imajući u vidu da ste diplomirani pravnik, pošaljite nam odluke u pravnoj formi kako to nalaže zakon ove države i pravila KSS-a, član. 39, a ne na bazi nekakvih Vaših dogovora i kalkulacija. Takođe, imajte u vidu i to da bez obzira na Vaša saopštenja i 'kazne za verbalni delikt' nećete moći da sakrijete nerad, neorganizaciju i tendencije koje su prisutne sa Vaše strane već nekoliko sezona unazad i koje celoj ligi nanose štetu. Vašim saopštenjima nećete sigurno uplašiti KK Crvenu Zvezdu Telekom, a ponajmanje sakriti probleme regularnosti lige jer Vas gleda celokupna javnost, sviđalo se to Vama ili ne".

"Na kraju, moram da Vam skrenem pažnju da i ostale 'odluke' koje ste ispisali u Vašem saopštenju su takođe ništavne i netačne jer niste utvrdili i obrazložili činjenično stanje već ste se pozvali na član .35 propozicija takmičenja i time naneli štetu nedužnim ljudima ! Trebalo bi da pročitate i član.36 i 39 Disciplinskog pravilnika KSS-a i onda će Vam verovatno sve biti jasno. Pošto ste Vi vaše saopštenje pustili u javnost i time naneli štetu ligi i ovaj naš odgovor biće pušten u javnost kao i sve što budete pogrešno radili u buduće jer Vas sigurno klubovi ne plaćaju za to", stoji na kraju saopštenja koje je potpisao predsednik UO KK Crvena Zvezda Telekom Miloš Ninković.

(MONDO, foto: KK Crvena zvezda Telekom)
Pogledaj vesti o: Nebojša Čović

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zvezdin oštar odgovor Bojiću: ''Nećete nas uplašiti!''

Izvor: Sportske.net, 13.Apr.2013

Crvena zvezda se oglasila zvaničnim saopštenjem posle, kako kažu ''ilegalnih odluka'' direktora Superlige o kažnjavanju ovog kluba zbog pojedinih izjava posle meča sa kragujevačkim Radničkim.

Nastavak na Sportske.net...

ZVEZDA: Direktore, vi ste ostrašćeni

Izvor: Mondo, 13.Apr.2013

Crvena zvezda Telekom obratila se putem saoštenja direktoru Lige, za koga kaže da je tendeciozan, ostrašćen, samovoljan....Crvena zvezda Telekom oglasila se saopštenjem povodom odluka o kažnjavanju Nebojše Čovića od strane direktora Superlige Predraga Bojića..U klubu sa Malag Kalemegdana ističu...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.