ZVANIČNO - Jirka predstavljen u novom klubu, ali još nije završio sa Zvezdom (foto)

Izvor: Sportske.net, 10.Jan.2020, 23:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ZVANIČNO - Jirka predstavljen u novom klubu, ali još nije završio sa Zvezdom (foto)

''Doviđenja'', a ne i ''zbogom''?

Krilni fudbaler Crvene zvezde Erik Jirka do kraja sezone igraće u Poljskoj!

Ovaj 22-godišnji Slovak je jesen proveo u Radničkom iz Niša na pozajmici, a od danas će - na novu pozajmicu.

Njegov novi klub je poljski Gornjik, koji je večeras i ozvaničio transfer. Na njihovo zvaničnom sajtu navodi se da je Jirka stigao na pozajmicu iz Zvezde do >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << kraja sezone, uz mogućnost da na leto Gornjik otkupi njegov ugovor, ukoliko brzonogi fudbaler opravda očekivanja.

Njegov važeći ugovor sa Crvenom zvezdom traje do juna 2022. godine, pa još postoje kakve-takve šanse da ipak pokaže nešto značajnije i na ''Marakani'', ali tek od sledeće sezone.

''On je mlad, talentovan i veoma odlučan fudbaler koji je imao veoma važnu ulogu u Spartaku iz Trnave. Nedavno je igrao vrlo dobro na pozajmici iz Crvene zvezde. Erik uglavnom pokriva desno krilo, ali se dobro snalazi i na levom, kao i na poziciji napadača. Brz je, dinamičan, vešto kombinuje defanzivnu i ofanzivnu igru.

''Jirku posmatramo već duže vreme, a mišljenja igrača koji su ga sreli na terenu i van njega, takođe su nam bila veoma važna. Mislim pre svega na Martina Čudija i Erika Grendela, njegove bivše saigrače u Trnavi. Grendel je rekao da Gornjik dobija zaista dobrog fudbalera i nadam se da se to zaista i dogodilo. Želeo je da dođe kod nas, uveren da je ovo šansa za njegov dalji razvoj. Verujemo da će na proleće biti važan deo ekipe'', izjavio je na promociji član uprave Gornjika Darijuš Černik.

-

🆕✍️Pierwsze wzmocnienie w zimowym oknie transferowym stało się faktem❗️🔥

Erik Jirka został wypożyczony do Górnika do końca bieżącego sezonu. Po jego zakończeniu nasz Klub ma prawo wykupu zawodnika ⚪️🔵🔴

Więcej 👉https://t.co/PXK1QL8Yj7 pic.twitter.com/5Xkt0vXxvx

— Górnik Zabrze (@GornikZabrzeSSA) January 10, 2020

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.