WL: Zvezda dala Partizanu set

Izvor: B92, 20.Dec.2012, 19:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

WL: Zvezda dala Partizanu set

Odbojkaši Crvene zvezde pobedili su Partizan sa 3:1 u prvom meču 11. kola Wiener Stdtische lige i tako nastavili niz trijumfa.

Šampion Srbije je do pobede došao sa 25:18, 25:13, 23:25, 25:8 po setovima i tako zabeležio 11. pobedu zaredom ove sezone, u kojoj je veoma dominantan.

S druge strane, Partizan je doživeo osmi poraz, uz koje ima tri pobede, pa i dalje drži pretposlednje mesto na tabeli.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Zvezda je odlično počela meč i lako je došla do prednosti od 6:3, ali je tada stala, a Partizan je odličnim servisom i blokom napravio seriju od 6:0 za vođstvo od 9:6. ’Crveno-beli’ su od tada pokupili konce i zahvaljujući odličnim servisima mladog Koprivice od početka poena bili u prednosti i ponovo su se vratili u vođstvo, koje su držali do 13:9, kada je došlo do kraja serije šampiona. U nastavku su izabranici Duška Nikolića preuzeli potpunu kontrolu i dobili su prvi set sa 25:18.

U drugom setu, šampion je nastavio u istom ritmu, od početka je kontrolisao igru, nije imao nikakve padove i bez ikakvih problema je udvostručio svoju prednost. Iako se očekivalo da će Zvezda rutinski privesti meč kraju, u trećem setu je usledilo buđenje Partizana, koji je gotovo sve vreme imao rezultatsku prednost, koju je zadržao i smanjio na 2:1 u setovima u korist šampiona Srbije. Ispostavilo se da su 'crno-beli' samo odložili poraz, pošto su Nikolićevi izabranici igrali kao preporođeni, dobili set sa 25:8 i zasluženo slavili.

Najbolji u redovima šampiona bio je Dušan Petković sa 27 poena, Filip Stoilović dodao je 14, a Lazar Koprivica 11. U timu Partizana istakao se Marko Nikolić sa 16 poena.
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda,   Večiti derbi,   Zvezda - Partizan

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.