Vukoičić: Zabrinut sam, naravno

Izvor: Mondo, 13.Dec.2012, 00:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vukoičić: Zabrinut sam, naravno

Trener Crvene zvezde Diva smatra da je njegov tim platio ceh mekoj odbrani i lošem napadu u delu utakmice sa Kahasolom.

Vlada Vukoičić počeo je izlaganje na konferenciji za novinare konstatacijom da "kada se izgube dve utakmice uzastopno, svako pametan se zabrine".

"Ubeđen sam i siguran da je utakmica u Podgorici bila akumulacija psihičkog i mentalnog zasićenja i to je rezultiralo jednom vrstom >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << apatije unutar tima. Ali, to nije opravdanje za utakmicu protiv Kahasola", rekao je Vukoičić.

On je ocenio da je tok utakmice odredilo ono što se dogodilo u prvih desetak minuta.

"Suviše smo igrali mekano u odbrani, napravili samo tri faula u prvoj četvrtini. Ako protivniku, koji je došao da igra mušku košarku, date takvu priliku, sve ide mnogo teže. Pokušali smo u nekoliko navrata da promenimo odbranu, ali je u tim trenucima napad bio loš i mi smo bili limitirani".

Vukoičić je dodao da je Kahasol "vodio od prve do poslednje sekunde" i zasluženo pobedio (70:76).

"Imali smo u finišu priliku na četiri poena razlike, tu smo se spetljali i u poslednjem minutu sebi zakomplikovali situaciju teškim rešenjima".

Zvezda će u Last 16 fazi Evrokupa igrati u grupi L, sa nemačkim Ulmom, turskim Galatasarajom i ruskim Uniksom.

"Mnogo je daleko druga faza. Do tada imamo utakmice u Jadranskoj ligi, koje nam život znače. Dva tima poput Uniksa i Galatasaraja sigurno vide svoju šansu za četvrtfinale, verovatno će se i dodatno pojačati, a ne bih potcenio ni Ulm", istakao je Vukoičić.

Iskusni strateg Kahasola Aito Garsija Reneses smatra da su crveno-beli dobar tim i da su zasluženo prošli dalje.

"Jedan od razloga naše pobede je loš šut protivnika za tri poena. Mi obično imamo problema sa tim, pa sam srećan što večeras to nije bio slučaj. Zvezda kao da nije igrala u prvom poluvremenu, u prošlim utakmcama Evrokupa su bili mnogo bolji", rekao je Aito.

Nekadašnji trener Barselone i španski selektor dodao je da će Kahasol zbog plasmana u Last 16 i novih putovanja imati dosta poteškoća u domaćem prvenstvu.

(Beta, foto: MN Press)

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.