Vujošević: Možda Delije stvarno žele da se vratim, još ih bole onoliki porazi!

Izvor: MozzartSport.com, 08.Nov.2015, 22:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vujošević: Možda Delije stvarno žele da se vratim, još ih bole onoliki porazi!

Trofejni stručnjak pita se i da li je celo sportsko društvo crno-belih pristalo na drugorazrednu ulogu

Navijači Crvene zvezde na prvom ovosezonskom košarkaškom derbiju skandirali su ime Duška Vujoševića, pozivajući ga da se vrati na klupu crno-belih. Najtrofejniji stručnjak u istoriji Partizana kaže da im ne zamera zbog tog poteza i dodaje da se radi o ironiji.

“Mislim da njih još >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << uvek boli onoliko poraza od Partizana dok sam ga ja vodio. Možda stvarno i žele da se vratim, da bi eventualno taj neki skor ublažili. Jeste da su jedne godine bili bolji, uz raznorazne faktore, ali mnogo godina su bili i slabiji“, rekao je Vujošević za radio Slobodna Evropa.

On tvrdi da mu je letos poručeno da mora da napusti klub, ako Partizan želi da opstane i preživi.

“Klub je opstao. Ne bih ništa menjao. Stojim iza svake reči koju sam izgovorio“.

Vujošević naveo i da se ne kaje za svoje izjave i postupke prethodnih godina, odnosno da ništa ne bi uradio drugačije.

“Platio sam cenu... Onoliko koliko košta, a ne košta malo. Idem podignute glave, jer znam da nisam napravio nikakve moralne greške. Sa druge strane, žao mi je što to ima svoju skupu cenu jer mi praktično onemogućava da se bavim poslom koji volim“, istakao je dobitnik Evroligine nagrade “Aleksandar Gomeljski“.

Vujošević je kazao i kako mu deluje da je celo sportsko društvo pristalo na neku vrstu pasivizacije.

“Ovog momenta izgleda da je on, kao i ostali klubovi sportskog društva, pristao na neku drugorazrednu ulogu kada je u pitanju Crvena zvezda. Ali dobro... Ljudi dolaze i prolaze“, objasnio je on.

Bivši trener izjavio je i da budućnost košarkaškog kluba Partizan zavisi od mnogih faktora.

“ Zvezda je sada u velikoj prednosti. Ima izvanrednu infrastrukturu. Imaju tri sale. Partizan nema nijednu salu. Bilo je obećavano da će nam posle uspeha i Fajnal fora u Parizu gradska vlast obezbediti salu za treniranje. Tu smo prevareni, kao i u masi drugih slučajeva. Ali u svakom slučaju, velika je i greška raznih rukovodstava Partizana što nije na vreme brinuto i, kada je to moglo da se uradi, da se napravi sala. Klub koji nema salu praktično nema kuću. Prosto, Partizan nije upotrebio i iskoristio rezultate koje je pravio. Biće veoma teško. Trebaće puno vremena da se vrati na neke velike pozicije. Ništa se ne radi preko noći“, zaključio je on.

Pratite MOZZART i na Vajberu

(FOTO: MN Press)
Pogledaj vesti o: Večiti derbi,   Zvezda - Partizan

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.