Vreme provedeno u Crvenoj zvezdi mi je bilo jako bitno

Izvor: B92, 23.Avg.2020, 18:14

"Vreme provedeno u Crvenoj zvezdi mi je bilo jako bitno"

Ekvadorski fudbaler Segundo Kastiljo prisetio se boravka u Crvenoj zvezdi.

Sada već 38-godišnji defanzivni vezista se pre dve sezone, u intervjuu tek sada u potpunosti objavljenom na sajtu Fudbalskog kluba Everton, prisetio dolaska u Evropu.

To je učinio nakon što je sa domaćin "El Nasionalom" osvojio dve uzastopne titule, potpisavši ugovor sa Crvenom zvezdom u avgustu 2006. godine.

Pre nego što je obukao crveno-beli dres, Kastiljo je imao dva >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << cilja – da zaigra za reprezentaciju i neki od velikih ekvarodskih klubova.

"To su bili moji ciljevi i samo o tome sam razmišljao. Tek kada sam to postigao sam krenuo da sanjam o odlasku u Evropu. Vreme provedeno u Crvenoj zvezdi mi je bilo jako bitno. Morao sam da se priviknem na kulturu i običaje novog kontinenta", prisetio se Kastiljo.

Kastiljo je ostavio trag među navijačima Crvene zvezde, a onda se posle dve pune sezone odlučio na veći korak – odlazak u Premijer ligu, odnosno Everton.

"Tada sam imao 24 godine i o fudbalu i životu sam znao samo ono što sam iskusio u Ekvadoru. Ali, dobro sam se pokazao i tim je bio uspešan. Posle toga sam želeo više – da ostvarim nešto veće", izjavio je Kastiljo.

Prve sezone u Beogradu je osvojio "duplu krunu", dok naredne nije imao ni izbliza toliko uspeha.

I, dok je tugovao zbog izgubljene titule, otvorila su mu se nova vrata.

"Imao sam priliku da pređem u Everton i ispunim jedan od svojih snova. Oduvek sam gledao Premijer ligu i voleo sam taj stil fudbala", objasnio je Kastiljo zašto je otišao iz Zvezde.

Na sajtu Evertona možete pročitati celu Kastiljovu životnu priču.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.