Voždovac šokirao Zvezdu, titula u rukama Partizana

Izvor: B92, 06.Maj.2017, 16:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Voždovac šokirao Zvezdu, titula u rukama Partizana

Ekipa Voždovca šokirala je Crvenu zvezdu na krovu tržnog centra 'Stadion' u meču 34. kola Superlige i možda rešila pitanje šampiona Srbije – 3:2 (2:0)!

Aktuelni šampion je tako tri kola pre kraja trke prepustio prvo mesto večitom rivalu Partizanu, koji je u petak slavio protiv Javora u Ivanjici (2:1).

Crno-beli imaju 49 bodova, tri više od crveno-belih, a za 27. titulu u klupskoj istoriji, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kojom bi se po broju trofeja ponovo izjednačili sa Zvezdom, teoretski im je potrebno sedam bodova, u slučaju da večiti rival upiše tri slavlja do kraja.

Uskoro opširnije...

Zvezda je krenula silovito od samog starta, u uvodnih pet minuta izvela je već dva kornera, a neverovatnu šansu već u 45. sekundi propušta Nenad Milijaš, doduše – mora se istaći i fenomenalna intervencija golmana 'Zmajeva' Zorana Popovića.

Džon Ruis je lepo prošao i posla savršen centaršut na svega tri, četiri metra od gola, Milijaš je dobro sve ispratio i šutirao glavom, ali je čuvar mreže domaćin još bolje intervenisao i rezultat se nije menjao.

Nastavili su gosti da kontrolišu igru i pritiskaju ka golu domaćina, ali je onda posle velikog kiksa Dušana Anđelkovića u 14. minutu Voždovac neočekivano i na bizaran način stigao do vođstva.

Iskusni levi bek crveno-belih trčao je za nepreciznom loptom koji je uputio vezista domaćin, zajedno sa kapitenom Aleksandrom Lukovićem, dok je Filip Manojlović polako izlazio sa gola kako bi pokupio loptu. Većina igrača već se okrenula na drugu stranu i čekala da je golman gostiju ispuca, ali je onda usledio šok za goste.

Anđelković je prvi stigao do lopte i bez gledanja je uputio ka svom golu, Manojlović je bio izašao i ostao je na krivoj nozi – pokušao je rukom da je skrene van okvira gola, ali nije uspeo u tome i ona je završila u mrežu – 1:0.

Ekipi Miodraga Božovića bilo je potrebno nekoliko minuta da se oporavi od šokantnog pogotka koji su primili, ali su ubrzo povratili dominaciju i nastavili u talasima da prete golu domaćina. Delovalo je da se novi problem javio posle starta nad Mičelom Donaldom, ipak Holanđanin je bez problema nastavio meč.

Crveno-beli bivali su sve nervozniji jer nisu mogli da dođu do šanse za izjednačenje, pre svega jer se domaćin povukao posle vođstva, a onda su doživeli novi šok.

Kao i prilikom vođstva, golman Popović je još jednom na neverovatan način sačuvao svoju mrežu u 34. minutu – ovoga puta posle centaršuta s levog krila i pokušaja Ruisa sa ivice peterca, kada je sa linije izbacio loptu u polje, da bi već posle 120 sekundi Voždovac stigao do velikih 2:0!

Bivši omladinac Crvene zvezde Stefan Dražić iskoristio je grešku Abrahama Frimponga, koji je bespotrebno komplikovao i izgubio loptu, obišao Ganjanina prilikom ulaska u kazneni i samo 'ćušnuo' loptu pored istrčalog Manojlovića – 2:0.

Do odlaska na odmor nije bilo više uzbuđenja i šansi za promenu rezultata, ali jeste viđena neprijatna scena posle duela golmana domaćin i napadača gostiju Ričmonda Boaćija. Njih dvojica krenuli su na visoku loptu, a Ganjanin žestoko udario u rame Popovića.

U prvi mah se činilo da je ostao bez svesti, igrači Voždovca odmah su reagovali i okrenuli centarfora rivala na bok pre nego što je stigla medicinska ekipa. Ipak, Boaći se ubrzo pridigao i posle kontrole lekara Zvezde ponovo ušao na teren.

Zvezda je krenula maksimalno ofanzivno i agresivno od prvog sekunda nastavka, ali su Voždovčani lako odbili prva dva nalete, pre nego što su imali novu ogromnu priliku. Ponovo posle greške, sada Milijaša, sevnula je kontra 'Zmajeva', Dražić ponovo izlazi sâm na Manojlovića, ali mu on ovaj put zaustavlja šut i čuva nadu crveno-belih za preokret.

NI posle isteka časa igre ništa se značajnije nije promenilo – Zvezda je i dalje napadala, a Voždovac čekao svoju šansu i bivao sve opasniji iz kontre.

Kako njegovi igrači ništa nisu uspevali da promene, Miodrag Božović odlučio se da izvrši tri izmene odjednom – Srđan Vujaklija ušao je umesto veoma lošeg Ruisa, Predrag Sikimić zamenio je Boaćija, a Marko Poletanović Srđana Plavšića. Usled ovih promena, Demijan le Talek dodatno se povukao kako bi pomagao odbrani.

Ipak, ponovo su sjajnu šansu imali domaćina, posle nove školske kontre i situacije 3 na 1, ali je Nikola Ćirković sa pet metara promašio prazan gol.

Kako se meč bližio kraju, gosti su bivali sve nervozniji, ali su zahvaljujići kasnoj intervenciji Saše Ivkovića uspeli da se delimično vrate u meč. Defanzivac 'Zmajeva' zakasnio je sa startom, u želji da izbije loptu, Sikimić je bio brži i sudija Lazar Lukić opravdano svira penal u 72. minutu.

Siguran izvođač bio je kapiten Aleksandar Luković – 2:1.

Samo nekoliko minuta kasnije moglo je da dođe i do iznenađenja, dugo je Zvezda napadala, Donald je snažno šutirao sa ivice kaznenog, da bi Poletanović poslao glavom odbitak tik pored stative.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.