Izvor: Radio 021, 29.Apr.2021, 21:09

Voša poražena u derbiju, Zvezda potvrdila titulu prvaka Srbije

Fudbaleri Vojvodine izgubili su u gostima od ekipe Crvene zvezde rezultatom 1:0 u 34. kolu Superlige Srbije.

Zvezda je tako potvrdila titulu prvaka Srbije - četvrtu zaredom, a 32. u istoriji.

Ekipa Crvene zvezde do pobede je došla autogolom Siniše Saničanina u 13. minutu.

Tek što je počela utakmica, Vojvodina je imala dva solidna pokušaja, prvo je Vukadinović šutirao sa 18 metara, odbranio je Borjan, na odbijenu je naleteo Zukić, ali >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << je i njegov udarac sa desetak metara zaustavio golman Crvene zvezde.

Domaći su poveli iz prve ozbiljnije akcije, Gajić je centrirao po zemlji sa desnog boka, a Saničanin je u želji da izblokira lopta pogodio sopstvenu mrežu za 1:0.

Usledio je nešto mirniji period utakmice, Simić je lako zaustavio pokušaj veziste Zvezde Nikolića iz slobodnjaka, a potom je golman Vojvodine uhvatio loptu ispred Bena u svom petercu. Vojvodina je uzvratila u 28. minutu posle lepe akcije po levom boku, Đorđević je vratio povratnu, ali je Sanogo sprečio gol priliku za goste. Vojvodina je i u samom finišu prvog poluvremena imala odličnu priliku, Đurić je centrirao, a Bojić gađao dalji ugao glavom, lopta ide pored stative.

Na startu drugog poluvremena Nenad Lalatović je napravio dvostruku izmenu, Veljko Simić i Gemović zamenili su Čovića i Zukića, ali su domaći preuzeli inicijativu i imali dve prilike. U 51. minutu je golman Simić zaustavio udarac Ivanića, a potom je  Milunovuć posle kornera glavom šutirao preko gola.

Na isteku sata igre Vojvodina je ostala  sa igračem manje, Đurić je oštrim startom zaustavio Nikolića, a sudija je defanzivcu „stare dame“ pokazao direktno isključenje. Nakon toga, usledile su izmene na obe strane, u gostujućem timu Stojković je zamenio Bojića, dok je Srnić ušao umesto Nikolića, a ubrzo je Lalatović ubacio i Maksimovića umesto Topića, a Stanović uveo Vukanovića i Kangu umesto Petrovića i Bena. Prave šanse su izostale, a onda je u 77. minutu Vukadinovićev udarac zaustavio Borjan, da bi u nadoknadi vremena Mrkaićev pokušaj glavom sa gol linije izbio Milunović.

Nakon ovog poraza, Vojvodina je pala na četvrto mesto na tabeli sa 66 bodova.

Autor: 021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.