Zvezda deklasirala brojčano slabiju Vojvodinu

Izvor: B92, 30.Jul.2023, 18:52

Zvezda deklasirala brojčano slabiju Vojvodinu

Fudbaleri Crvene vezde porazili su Vojvodinu rezultatom 5:0 (2:0) u 1. kolu Superlige na našem najvećem stadionu pred 16.000 navijača

Trener Novosađana Radosav Batak odlučio je da za ovu priliku odmori nekolicinu udarnih snaga koje je poštedeo napora zbog obaveza u Evropi i revanš meča sa Apoelom

Crveno-beli su slavili golovima Krasoa, pogodio je u dva navrata, jednom iz penala, te autogolom Milosavljevića, mladog Lučića i Bukarija - čiji >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je efektan slalom bio i najlepši trenutak utakmice.

Važno je napomenuti da je Zvezda priredila goleadu tek kada su gosti ostali sa igračem manje na terenu, što se desilo već u 24. minutu, pošto je defanzivac gostiju Busnić zaradio dva žuta kartona.

Oba puta rušio je Olajinku, u 11. minutu kada je dosuđen penal, i nešto kasnije, pošto je sapleo napadača Zvezde sa leđa, pred kaznenim prostorom.

U sastavu Voše, u odnosu na nedavni meč sa Apoelom u kvalifikacijama za Ligu Konferencija, protiv Zvezde u startoj postavi nije bilo Lazarevića, Antonijevića, Traorea, Zukića, Baraja, Čumića i Vukčevića. Samo su Čumić i Zukić zaigrali u drugom poluvremenu.

Batak je tek u nastavku uveo nekolicinu najjačih aduta ali tada je već bilo kasno - Zvezda je u džepu imala vođstvo od 2:0 i igrača više.

Pogledajte situaciju koja je prethodila penalu Zvezde, pomenuti duel Busnića i Olajinke, reakciju sudije Živkovića i penal za Zvezdu koji je realizovao Kraso.

Iako brojčano slabiji, igrači Voše nisu posustajali, igrali su hrabro u Beogradu, želeli da se nadigravaju, što su i činili međutim isključenje Busnića ih je poptuno saseklo.

Zvezda je brojčanu prednost iskoristila u 44. minutu kada je Milosavljević nespretnim udarcem glavom, a nakon ubačene lopte iz kornera, matirao danas odličnog Carevića.

Bez obzira na činjenicu da je danas pet puta kapitulirao, Carević je sprečio aleko ubedljiviji poraz Novosađana.

Pogledajte i drug gol Beograđana.

Nastavak je doneo Zvezino rutiniranje rivala.

Kraso je ubrzo pogodio za 3:0, našao se u pravo vreme na pravom mestu na asistenciju Kangve, i tada već, a igrao se 51. minut, rešio pitanje pobednika.

Shvatio je i trener crveno-belih Barak Bahar da je posao završen pa je na teren ubrzo ubacio dvojicu golobradih momaka - Lučića i Šljivića.

Ovaj prvi imao je veče iz snova, postigao je vrlo efektan pogodak i razgalio prvo sebe, navijače i sve saigrače, klupu... Bio je to sigurno najvažniji trenutak u karijeri ovog momka pred kojim je lepa budućnost.

Vredi pogledati i njegov pogodak.

Reagovao je i Batak sa nekoliko izmena, na teren je uveo doskorašnjeg igrača Zvezde Radulovića i tek pristiglog napadača Bolingija, a potom i Lazara Jovanovića, sina proslavljenog reprezentativca Srbije Milana.

Lazar je večeras bio najmlađi na terenu - tek su mu 17 godina.

Do kraja, uprkos nekoliko šansi na obe strane, viđen je još samo jedan gol, i to u režiji večeras vrlo raspoloženog, možda i najboljeg igrača utakmice Bukarija.

Uzeo je loptu brzonogi ofanzivac Zvezde, u slalomu pretrčao nekoliko igrača Vojvodine, i onda mirno, precizno, matirao Carevića.

Bio je to i savršen način da se stavi tačka na Zvezdinu novu goleadu pred svojim navijačima i na sjajan način da se počne nova sezona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.