Vojvodina nije uspela - Zvezda četvrti put zaredom osvojila duplu krunu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Maj.2024, 06:42

Vojvodina nije uspela - Zvezda četvrti put zaredom osvojila duplu krunu

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su Vojvodinu 2:1 u finalu Kupa Srbije odigranom pred 8.000 navijača na stadionu Lagator u Loznici. Crveno-belima je ovo bio 28. Kup trofej u istoriji i četvrti uzastopni, kao i četvta uzastopna dupla kruna.

Vojvodina je prva zapretila, ali je bivšem napadaču Crvene zvezde golman šampiona Srbije Omri Glazer zaustavio šut u situaciji jedan na jedan.

U 13. minutu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Usman Bukari je imao stopostotnu šansu za Zvezdu, ali je loše šutirao iskosa sa desetak metara.

U 36. minutu mladi napadač Vojvodine Mihailo Ivanović imao je stopostotnu šansu, ali je u situaciji jedan na jedan sa golmanom Zvezde Glazerom promašio ceo gol.

Već u sledećem napadu usledila je kazna. Šerif Ndiaje je bio asistent i to glavom, a Mirko Ivanić strelac. Bivši reprezentativac Crne Gore je sa nekih šest metara bez problema zakucao loptu u mrežu kluba za koji je igrao od 2012. do 2016. godine.

Tri minuta kasnije Ndiaje postiže gol, zbog načina proslave dobija i žuti karton, ali je posle intervencije iz VAR sobe pogodak senegalskog reprezentativca poništen.

U 62. minutu poništen je i gol Bukarija posle provere u VAR sobi, takođe zbog ofsajda.

Sve dileme oko pobednika rešio je defanzivac Zvezde Uroš Spajić koji je pogodio u 66. minutu, iako je u 54. minutu dobio jak udarac u glavu pesnicama od golmana Vojvodine Lazara Carevića.

VAR je Zvezdi poništio i treći gol, u 85. minutu je Ndiaje poslao loptu u mrežu, ali opet je bila ofsajd pozicija.

U 90+9. minutu Aleksa Vukanović je postigao gol za konačnih 2:1 za Zvezdu.

Zahvaljujući činjenici da je Zvezda osvojila Kup, TSC sad ima zagarantovanu evropsku jesen najmanje u Ligi konferencija i 10 sigurnih utakmica u Evropi. Klub iz Bačke Topole će u plej-of za Ligu Evrope, a ako ispadne, ide direktno u Ligu konferencija.

Vojvodina će, ako ostane peta na tabeli Superlige, igrati kvalifikacije za Ligu konferencija.

Ovako je protekla utakmica:

Kraj meča!

90+8 - GOL! Vukanović smanjio prednost Zvezde - 2:1! Iznenadni udarac Vukanovića s ivice šesnaesterca završio je u mreži Glazera. Nekadašnji napadač Zvezde doneo je Vojvodini nadu da utakmica može biti okončana remijem.

90+5 - Trostruka izmena u Zvezdi. Hvang, Endiaj i Ivanić su napustili tren, umesto njih će igrati Mimović, Šljivić i Knežević.

90. minut - Igraće se još devet minute nadoknade. Zvezda ide ka pobedi. Vojvodina kao da je izgubila snagu, nisu Novosađani iskoristili šanse koje su im se ukazale, ni činjenicu da su crveno-belima poništena čak tri gola.

87. minut - Žuti karton Vukanoviću. Aleksa Vukanović je zaradio žuti karton zbog protesta. Smatrao je napadač Vojvodine da je fauliran, ali ne i sudija Ilić.

85. minut - VAR još jednom poništio gol Endiaju!

83. minut - VAR ipak proverava gol Endiaja.


82. minut - GOL! Endiaj je postigao gol, ovoga puta nema ofsajda - 3:0! Šerif Endiaj je ovoga puta postigao gol koji nije poništen. Akcija Zvezde je krenula sa desne strane, nastavljena preko Kataija do Ivanića i potom je Endiaj bio egzekutor. Odličnu kretnju je pokazao Senegalac, varkom je krenuo u levu stranu, a onda se spustio pravo u srce šesnaesterca odakle je samo ćušnuo loptu i sproveo je iza leđa Carevića.

78. minut - Vojvodina zaigrala ofanzivnije. Igrači Vojvodine su zaigrali ofanzivnije. Radulović pokušava individualnim akcijama da prodre do šesnaesterca protivnika, ali se njegovi solo prodori završavaju bez gol šansi.

77. minut - Kembel umesto Lazarevića u Vojvodini. Još jedna promena u Vojvodini. Meč je završio Milan Lazarević i umesto njega igraće Norman Kembel.

74. minut - Promene u Zvezdi. Igru je napustio Stamenić, a umesto njega igraće Aleksadar Katai. Osman Bukari je završio finale, a Gejlor Kanga će nastaviti meč. Izvesno je da će doći do formacijske promene u igri Zvezde, jer su Katai i Kanga ofanzivniji u odnosu na Bukarija i Stamenića. Kanga će biti plejmejeker u nastavku.

70. minut - Veliki promašaj Radulovića! Andrija Radulović, koji je u međuvremenu ušao u igru, našao se u velikoj šansi da prepolovi vođstvo Zvezde - prebacio je čitav gol sa nekoliko metara. Nije mogla da mu se namesti bolja pozicija. Neverica na licu nekadašnjeg igrača Zvezde.

66. minut - GOL! Hrabri Spajić precizan! Odličan centaršut iz kornera, a neuhvatljivi Uroš Spajić je pobegao čuvaru i dobro reagovao. Udarcem glavom savladao je golmana Vojvodine.

64. minut - Prva promena u Vojvodini. Vukan Savićević je napustio teren, a umesto njega će igrati Andrija Radulović.

62. minut - Gol Bukarija, ali je sudija podigao ofsajd zastavu. Osman Bukari je ostao sam na ivici šesnaesterca, a reprezentativac Gane je uspeo da pogodi mrežu Vojvodine. Međutim, dosuđen je ofsajd. VAR soba će intervenisati. Potvrđen je ofsajd od VAR sudija.

57. minut - Spajić napustio teren sa lekarskim timom, a ubrzo se vratio. Duel je nastavljen. Spajić je teren napustio sa lekarskim timom, ali se ubrzo vratio.

54. minut - Novi prekid, sudar Carevića i Spajića. Sudar golmana Vojvodine Carevića i defanzivca Zvezde Spajića.

51. minut - Nastavljen je meč. Prekid je trajao pet minuta, a nakon uklanjanja papira, meč je nastavljen.

46. minut - Prekid zbog papira na terenu. Zaustravljena je igra, jer su navijači Crvene zvezde ubacili papire na teren. Golman Vojvodine se uhvatio za lice. Nema pouzdanih informacija da je pogođen.

Počelo je drugo poluvreme.

Kraj prvog poluvremena.

45. minut - Još pet minuta igre u prvom poluvremenu.

43. minut - VAR poništio gol Zvezde! Sudije u VAR sobi su odlučile da nema gola, budući da se Rodić nalazio u ofsajd poziciji prilikom dodavanja Ivanića.

42. minut -VAR provera gola. Sudija Ilić je zaustavio igru, jer je u toku VAR provera. Proverava se situacija u kojoj je Ivanić dodao Rodiću.

41. minut - Endiaj dobio žuti karton. Najverovatnije zbog proslave gola, Endiaj je zaradio žuti karton.

40. minut - GOL! Endiaj lucidnim potezom donosi veliku prednost Zvezdi! Promenili su uloge Mirko Ivanić i Šerif Endiaj. Ovoga puta Ivanić je bio inicijator akcije koju je nastavio Milan Rodić, a Senegalac u delo sproveo. Endiaj je postigao 16. gol u sezoni u svim takmičenjima.

37. minut - GOL! Ivanić kaznio promašaj Vojvodine - 1:0! Mirko Ivanić je doneo prednost Zvezdi. Šerif Endiaj je spustio loptu do Ivanića na petercu, a loša reakcija i nedostatak agresivnosti u odbrani Vojvodine kažnjeni su golom Zvezde. Ivanić je od 2013. do 2016. godine nastupao za Vojvodinu.

35. minut - Kakva šansa za Vojvodinu! Tropotezna, sjajna akcija Novosađana, Mihajlo Ivanović je izašao sma pred Glazera međutim promašio je čitav gol - ni sam ne zna kako?! Definitivno najbolja šansa na utakmici.

33. minut - Gužva pred golom Glazera. Vukanović se probio kao šilo, ušao u kazneni prostor, izblokiran mu je udarac. Lopta je potom pala Ivanoviću pred noge, i on je pokušao sa šutem, međutim i tada je odreagovala defanziva Zvezde. Nimalo prijatna situacija po crveno-bele.

29. minut - Crnomarković zaradio žuti karton. Đorđe Crnomarković je u želji da zaustavi Šerifa Endiaja na sredini terena napravio prekršaj koji je sudija okarakterisao javnom opomenom u vidu žutog kartona.

24. minut - Carević brani, Vošina loša kontra. Udarac Hvanga zaustavio je Carević posle čega je usledila munjevita kontra Novosađana. Seri je dugo vukao loptu, imao je saigrača desno međutim oklevao je i zakasnio sa pasom pa je obećavajuća prilika Novosađana propala. Visok ritam igre.

20. minut - Prvi žuti karton na utakmici. Marko Stamenić iz Zvezde je zaradio žuti karton. Startovao je s ciljem da oduzme loptu Aleksi Vukanoviću, ali je intenzitet bio veliki.

13. minut - Najveća prilika za Zvezdu. Još jednom su Novosađani imali sreće, ovog puta psole proboja Buakrija, gotovo da je imao savršenu priliku nakon trka po desnoj strani - ponovo je Ganiajc bio neprecizan. Šutirao je u kontra stranu i sve promašio. Veiki pritisak Zvezde.

12. minut - Stamenić u šansi. Ređaju se napadi Zvezde - Stamenić sada nije bio precizan. Olajinka ga je uposlio savršeno sa kreča, međutim defanzivni vezni Zvezde se nije proslavio.

10. minut - Zvezda zaigrala ofanzivnije. Fudbaleri Crvene zvezde su u poslednjih tri minuta napravili odličan pritisak u napadu. Mirko Ivanić je u nekoj akcija demostrirao sjajan prvi korak, a uz to je i primirio loptu, stvorivši gol priliku, ali je loše šutirao.

7. minut - Bukari se obrukao. Veliak prilika za Zvezdu - upropastio je Bukari. Vrlo loše je šutirao ofanzivac Zvezde na pas Ivanića je probio po levoj strani i prograo Bukarija. Ganijac nije imao nikoga ispred sebe, pored sebe, ali je bio vrlo neprecizan.

5. minut - Nastavljen je susret u Loznici. Dim se podigao, a arbitri su odlučili da meč može biti nastavljen.

3. minut - Prekid zbog dima na terenu. Prisutni navijači na tribinama napravili su dim od baklji koji se dospeo do terena, usled čega je smanjena vidljivost. Sudija Ilić je prekinuo duel.

3. minut - Prva šansa! Vojvodina preti preko Serija i Vukanovića, potonji je izašao sam pred Glazera, iskosa je doduše bio, pa mu je Izraelac telom ušao u šut i spasio svoj tim.

Počeo je finalni susret Kupa Srbije. Prvi napad na meču ima Crvena zvezda.

Stadion gotovo pun - lep ambijent. Prelep ambijent na Lagatoru, koreografije obe navijačke grupe, igrači su na terenu, tribine gotovo pune...

Intoniranje himne Srbije. Intoniranjem himne Republike Srbije "Bože pravde" počinje finale državnog kupa.

Fudbaleri izlaze na teren. Fudbaleri Crvene zvezde i Vojvodine upravo izlaze na teren stadiona Lagator u Loznici.

Selektor Stojković prati finale. Selektor reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi je na tribinama stadiona i prati finalni duel između Crvene zvezde i Vojvodine. Podsećanja radi, Stojković je branio boje beogradskog tima od 1986. do 1990. godine.

Na Lagatoru čekaju samo na aktere

Dobro popunjene tribine na stadionu Lagator u Loznici obećavaju uzbudljivo finale Kupa Srbije.

Navijači Zvezde su na severnoj, a na suprotnoj stani su ljubitelji Vojvodine.

Milojević sve na napad, Kanga na klupi, tri bivša zvezdaša u startnih 11 Vojvodine

Treneri fudbalera Crvene zvezde i Vojvodine Vladan Milojević i Božidar Bandović odredili su startnih 11 za finale Kupa Srbije u Loznici.

Milojević je izveo ofanzivan tim, gde je Gelor Kanga ostao na klupi: Glazer - Mijailović, Spajić, Dragović, Rodić - Stamenić, Hvang, Ivanić - Bukari, Olanjinka, Ndiaeje.

Vojvodina: Carević, Lazarević, Crnomarković, Korać, Đorđević - Savićević, Petrović, Zadi, Zukić - Ivanović, Vukanović.

Milan Ilić sudi finale

Milan Ilić biće glavni sudija u finalu Kupa Srbije.

Ilićevi pomoćnici biće Aleksandar Marjanović i Marko Đuričić, dok je za četvrtog sudiju određen Marko Ivković. Delegat na finalu Kupa Srbije biće Radenko Stevović, posmatrač Dragan Radulović, a u VAR sobi sedeće Lazar Lukić i Pavle Tomić.

Zvezdina staza u Kupu Srbije

Zvezda je do poslednje utakmice u najmasovnijem takmičenju stigla bez primljenog gola i ubedljivim pobedama protiv kruševačkog Trajala 6:0, niškog Radničkog 5:0, Vršca 3:0 i u polufinalu trijumfom protiv Partizana 2:0.

Put Vojvodine do finala

Vojvodina u prvenstvu drži petu poziciju, a u poslednjem kolu je odigrala nerešeno sa kruševačkim Napretkom.

U Kupu Srbije počela je trijumfom protiv Novog Sada 2:0, potom je savladala Mladost GAT 3:0. U četvrtfinalnu su Novosađani eliminisali Čukarički nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca. Do finala, ekipa Božidara Bandovića je stigla golom u nadoknadi protiv Radničkog u Kragujevcu.

Zvezda bolja od Vojvodine u međusobnim duelima

Crveno-beli iz Beograda i Novog Sada odigrali su ukupno čak 212 međusobnih duela, a tim iz prestonice je bio bolji na 122 utakmice. Na 50 je bilo nerešeno, dok je ekipa iz "srpske Atine" pobedila 40 puta.

Ove sezone beogradski crveno-beli nemaju poraz od novosadaskog kluba, te će Vojvodina imati motiv više u finalu Kupa Srbije. Na početku sezone, Zvezda je ubedljivo trijumfovala 5:0, u drugom delu prvenstva je u gostima takođe slavila trijumf od 2:1. U poslednjem odigranom duelu u plej-ofu Superlige, ekipe su podelile bodove - 0:0.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

FINALE KUPA: Zvezda vreba duplu krunu, Vojvodina hoće u istoriju

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Maj.2024

Fudbaleri Crvene zvezde i Vojvodine sastaju se večeras od 20.15 sati na novoizgrađenom stadionu "Lagator" u Loznici u finalu Kupa Srbije.

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.