Vojvodina gost Sampdorije

Izvor: Politika, 29.Jul.2015, 22:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vojvodina gost Sampdorije

Dve ekipe odigraće večeras prvu utakmicu trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope u Torinu (21 č)

Fudbaleri Vojvodine sastaće se večeras sa Sampdorijom u prvoj utakmici trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope (21 č). Susret će se igrati na stadionu „Olimpiko” u Torinu, pošto objekat u Đenovi ne ispunjava uslove za igranje evropskih mečeva.

Posle eliminacije Crvene zvezde i Čukaričkog, >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << ekipa iz Novog Sada je ostala jedini naš predstavnik u drugom po rangu evropskom takmičenju. Rival će joj biti klub iz jedne od najjačih liga, koji je prošle sezone zauzeo sedmo mesto u domaćem šampionatu.

– Reč je o velikom klubu, sa bogatom tradicijom, koji zaslužuje naše poštovanje. Rival ima nekolicinu odličnih fudbalera, ali ćemo bez straha ući u meč. Siguran sam da su moji igrači spremni za izazov koji je pred njima. Zbog ovakvih duela treniramo i bavimo se fudbalom. Pokušaćemo da u Torinu izborimo povoljan rezultat pred revanš u Novom Sadu. Mislim da moramo da postignemo gol i nadam se barem nerešenom rezultatu. Nino Pekarić će biti u konkurenciji za startnu postavu, dok je Miljan Mrdaković povređen – izjavio je trener Zlatomir Zagorčić.

Nino Pekarić je dodao da je ekipa motivisana za večerašnju utakmicu.

– Ne bih da trošim reči o tome sa kakvim rivalom igramo, odnosno o njihovoj snazi i tradiciji. Pred svima nama je veliki izazov. Verujem da smo spremni i motivisani da u najlepšem svetlu predstavimo Fudbalski klub Vojvodina, kao i srpski fudbal u celini – zaključio je Pekarić.

Ove dve utakmice će obeležiti i sećanje na legendarnog Vujadina Boškova. On je igrao 14 sezona za novosadski klub, dok je jednu proveo u ekipi iz Đenove. Po okončanju igračke karijere dugo je radio kao tehnički direktor Vojvodine, dok je trener Sampdorije bio u dva navrata. Sa italijanskom ekipom je osvojio pet trofeja, među kojima je i jedan evropski (Kup pobednika kupova).

Još tri srpska fudbalera su igrala za oba večerašnja rivala. Reč je o Todoru Veselinoviću, Siniši Mihajloviću i Bratislavu Živkoviću.

Revanš utakmica je za sedam dana u Novom Sadu.

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sampdorija istorijska tačka

Izvor: Danas, 30.Jul.2015, 12:21

Beograd - Dvomeč sa Sampdorijom prava je nagrada fudbalerima Vojvodine za dobre igre na međunarodnoj sceni ovoga leta. Novosadska misija u 3. kolu kvalifikacija za Ligu Evrope počinje večerašnjim duelom u Torinu (21.00) umesto u Đenovi, koja je kuća Sampdorije, zbog renoviranja stadiona "Luiđi...

Nastavak na Danas...

Za istoriju: Vojvodina razbila Sampdoriju!

Izvor: B92, 30.Jul.2015

Fudbaleri Vojvodine upisali su se zlatnim slovima u istoriju kluba pobedivši Sampdoriju u Torinu sa 4:0, u prvom meču 3. kola kvalifikacija za Ligu Evrope...Ekipa Zlatomira Zagorčića nije samo pobedila mnogo poznatiji italijanski tim već ga je potpuno nadigrala...Od početka do kraja utakmice Novosađani...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.