Vlaškalić: Dupli aršini za Zvezdu

Izvor: B92, 25.Dec.2010, 12:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vlaškalić: "Dupli aršini za Zvezdu"

Aleksandar Vlaškalić, direktor Hajduka iz Kule, zatražio je da njegov klub ima isti tretman kao Crvena zvezda kada je u pitanju licenciranje trenera.

Vlaškalić je objasnio da je Hajduk letos doveo trenera Miloša Pojića koji je posedovao 'A' licencu NS Hrvatske, ali da je FSS odbila da mu dodeli licencu za Srbiju.

Reakcija Kuljana je došla posle najave da će Robertu Prosinečkom, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << novom treneru Crvene zvezde, biti omogućeno da radi, iako ne poseduje odgovarajuću licencu za trenerski rad u Srbiji.

Jedan aršin važi za nas, a sasvim drugi se, izgleda, primenjuje kada je u pitanju klub sa ’Marakane’. U minulom letnjem periodu angažovali smo Miloša Pojića za šefa stručnog štaba. On je doneo potvrdu NS Hrvatske da je završio za ’A’ licencu i da je odslušao prvi semestar za profi licencu. Međutim, Komisija za licence FS Srbije nas je odbila i morali smo da poništimo potpisani jednogodišnji ugovor. Sada se Robertu Prosinečkom i Crvenoj zvezdi gleda kroz prste. Prosinečki će preko reda da dobije odobrenje i neophodnu licencu da radi u srpskom fudbalu", rekao je Vlaškalić.

Vlaškalić je objasnio da njegovom klubu nije problem Robert Prosinečki već dvostruki kriterijumi.

Ne smeta nam Prosinečki. Samo tražimo da i za Hajduk i za Crvenu zvezdu baže iste kriterijumi, a očigledno ne važe. Cenimo sve što je Robert Prosinečki dao našem fudbalu i Crvenoj zvezdi, ali propisi su propisi. I treba da važe za sve podjednako", zaključio je Vlaškalić.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.