Vladan Lukić: Idemo u finale

Izvor: Sportski Žurnal, 15.Mar.2011, 01:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vladan Lukić: Idemo u finale

Lakše je bilo igrati, nego gledati derbi utakmice. Vladan Lukić, predsednik Crvene zvezde, priznaje da se bolje osećao kao igrač, nego funkcioner.

Sedam puta bio je akter večitih derbija, računajući i susrete u nacionalnom Kupu, dok je tri odgledao iz centralne lože u ulozi predsednika kluba. Daleko uspešniji bio je na terenu (tri pobede >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << i po dva remija i poraza), s obzirom da su crveno-beli nisu radovali u poslednja tri megdana, pa ne čudi što se najrađe seća derbija iz 1988. godine na Marakani.
- Ne pamtim koji je to bio derbi po redu, sećam se da smo pobedili sa 1:0, takođe i da sam ušao sa klupe i postigao gol – pričao je o 85. okršaju večitih Lukić, koji je bio strelac i četiri derbija kasnije za 1:1.- Lepši je osećaj bio samo kad smo postali šampioni Evrope.
Golovima je, dakle, doneo pobedu i remi Zvezdi, pa je činjenica da je mogao da utiče na ishode mečeva razlog što se lagodnije osećao u crveno-belom dresu nego odelu.
- Jeste, mogao sam da utičem na rezultat, sad mogu samo da gledam i da navijam. Daleko je lakše bilo biti akter na terenu...
Partizan je već neko vreme dominantan, uostalom, Crvena zvezda nije pobedila tri godine, međutim...
- Ja to gledam ovako, istorija dva kluba je duga 66 godina, a tokom njih Crvena zvezda je bila znatno uspešnija, odnosno dominantnija. Tačno je da nismo pobedili komšije tri godine, želimo da se to prekine, ali isti bi slučaj bio da se radi o bilo kom drugom klubu na svetu.

U dvomeču sa crno-belima Lukić se nada da će Robert Prosinečki sa izabranicima biti uspešniji.
- Verujem da ćemo ući u finale Kupa. To nam je cilj. Na koji način, odnosno koji će rezultati biti u prvoj i drugoj utakmici videćemo. Važno je da ukupno budemo pobednici.
Kup je, možda, realnije da se osvoji, ali na Marakani ne odustaju od titule.
- Zvezda uvek želi pobede i trofeje. Ne mogu da kažem šta je realnije, ali probaćemo da osvojimo oba. Videćemo hoćemo li uspeti – optimista je predsednik crveno-belih, Vladan Lukić


Zvezdin polufinalni rekord
Crvena zvezda je vlasnik rekorda koji će u domaćem fudbalu teško biti nadmašen. Crveno-beli 22. put uzastopno igraju u polufinalu kupa!
Poslednji put Crvena zvezda je pre polufinala eliminisana u sezoni 1988/89. Ispala je u četvrtfinalu, porazom od – Partizana u dve utakmice (1:2 i 1:1).
Zanimljivo da je te godine Partizan i osvojio kup, posle posta dugog 32 godina. Pre trijumfa nad Veležom (6:1) u maju 1989. prethodni kup crno-beli su osvojili 1957, pobedom 5:3 nad Radničkim (Beograd). To je najefikasniji finale u istoriji domaćeg kupa.

Nastavak na Sportski Žurnal...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Večiti rivali prvi put na stadionu Partizana posle 15 godina

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Mar.2011

BEOGRAD -..Sutrašnja prva polufinalna utakmica Kupa Srbije za fudbalere između Partizana i Crvene zvezde biće prvi duel "večitih rivala" na stadionu "crno-belih" u našem najmasovnijem takmičenju nakon punih 15 godina...Poslednji put Zvezda je gostovala aktuelnom prvaku Srbije 1996. godine, u revanš...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.