Izvor: MozzartSport.com, 20.Apr.2021, 23:24

Visok let Bruna Mezenge: Ferov dragulj ruši i Guarani

Paulista šampionat: Raspucao se bivši igrač Crvene zvezde pod stare dane

Nije Bruno Mezenga igrajući za Crvenu zvezdu ostavio dubok trag, bio je jedan u nizu igrača koji su u turobnim sezonama prodefilovali stadionom „Rajko Mitić“. Sa crveno-belima je osvojio Kup Srbije pod komandom Roberta Prosinečkog, a da nije bilo spektakularnog gola petom protiv Smedereva u najmasovnijem takmičenju, >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << pristalice Crvene zvezde ne bi imale neki drugi upečatljiv momenat koji bi ih asocirao na Brazilca.

Došao sa renomeom, otišao tiho, sa tankim golgeterskim učinkom iz Beograda, gradio karijeru u Turskoj i skrasio se u domovini. Svuda pođi, svojoj kući dođi. Nije se Bruno Mezenga vratio u matični klub Flamengo, što je i razumljivo, ali je pronašao idealnu sredinu za sebe. Potpisao je brazilski napadač za Ferovijariju i pronašao davno zagubljenu čaroliju. Nije u svakoj sredinu u kojoj je igrao ostavio blistav dojam, ali će navijači Ferovijarije pamtiti Bruna Mezengu.

02.30: (2.30) Ferovijarija (2.95) Guarani (3.25)

Na dobrom je putu Ferovijarija da se nađe u plej-ofu Paulista šampionata, što bi bio presedan, a u sklopu 5. runde državnog prvenstva Bruno Mezenga i saigrači dočekuju Gvarani (02.30). Pruža promenjive partije Fero, a da se tako visoko kotira – drugo mesto – najzaslužniji je Brugo Mezenga. Brazilac je sa četiri gola ne samo najbolji strelac tima, već i najbolji strelac šampionata.

Oborio je Fero velikana Korintijans, uzeo je meru i Interu Limeiri, a jedini gol delo je Bruna Mezenge. Ponizio je tim predvođen Mezengom ekipu Botafogo SP, a Mezenga je postigao savršen het-trik za poluvreme.

Izaziva nelagodu Mezenga čuvarima, lako ulazi u šanse i što je još važnije realizuje ih. Predstavljaće najveću pretnju i po Guaranijevu odbranu, koja je poprilično porozna. Previše je perforacija pozadi, pukotina se lako nađe, a Bruno Mezenga je pokazao da mu je u Paulista šampionatu dovoljan i minimalan prostor. Guarani je vezao dva poraza - Sao Paulo i Korintijans - na poslednja četiri meča Paulista šampionata nije osetio slast pobede. U prvom meču protiv Fera je odoleo (1:1), ali tada nije sa druge strane stajao Bruno Mezenga...

BRAZIL, PAULISTA ŠAMPIONAT – 5. KOLO

Sreda

02.30: (2.30) Ferovijarija (2.95) Guarani (3.25)

***kvote su podložne promenama

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.