Veljković: Asistel se polako uigrava

Izvor: Sportski Žurnal, 25.Jan.2011, 13:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Veljković: Asistel se polako uigrava


Bivša igračica Crvene zvezde a sada italijanskog Asistela Stefana Veljković izjavila je da se mlada ekipa u kojoj je sada polako uigrava i da su rezultat napretka tri pobede u nizu u prestižnoj Seriji A.
 – Zahtevi kakve ima klub kao što je Asistel su zaista veliki, ali su svi u klubu veoma strpljivi, brižni i profesionalni. >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << Trude se da nam pruže sve moguće uslove za napredak, da od nas stvore ekipu za budućnost – rekla je Veljkovićeva agenciji Beta. Asistel je drugu pobedu u šampionatu ove sezone, a prvu od tri uzastopne maksimalne pobede zabelžio protiv Skavolinija 9. januara. Usledile pobede nad Bustom 15. januara i nad Peruđom, koju vodi selektor Srbije Zoran Terzić.
 – Verujem da su ti trijumfi rezultat ozbiljnog rada u klubu. Trener (Đovani) Kaprara je iskusan, ali i veoma strpljiv sa odbojkašicama kojima je ovo prva sezona u tako jakoj ligi kao što je italijanska – kazala je Veljkovićeva, podsećajući i na to daje sa njom u Asistelu još jedna srpska odbojkašica - Ivana Nešović.
Ivana i ja se znamo iz Crvene zvezde, i ovde smo nastavile odlično da sarađujemo, da se družimo i da igrački napredujemo. Pratimo i sve rezultate Zvezde i navijamo da ponovi uspeh iz prošle godine, kada su &crveno-bele' bile finalistkinje Kupa Cev – istakla je Stefana Veljković.
Prema njenim rečima, u klubu trenutno niko ne razmišlja o krajnjem dometu ove ekipe ove sezone.
 – Čini mi se da za sada niko ne želi da nam nameće preveliki pritisak rezultata i da im je važno da pojedinačno i kolektivno unapredimo svoju igru. Sasvim sam sigurna da na taj način možemo da dođemo i do najboljih rezultata – dodala je Veljković.
Dvadestogodišnjikinja, koja igra na poziciji srednjeg blokera, zabeležila je čak 14 poena u meču sa Peruđom, a od toga sedam blokom. Proglašena je za najkorisnijeg igrača utakmice (MVP), što je njoj prva takva titula u Seriji A.
Ujedno, proglašena je i za najboljeg blokera devetog kola italijanskog šampinata.
 – U Asistelu sam veoma motivisana da pružim maksimum u svakom trenutku, kakav god zadatak dobila. Nekada je taktika takva da se od mene ne očekuje da poentiram, ali se traži da na drugi način doprinesem rezultatu i ja to činim, odgovorno i predano – rekla je Veljkovićeva.
Stefana Veljković je podsetila i da je po dolasku u Italiju, posle Svetskog prvenstva u Japanu, imala manjih zdravstvenih problema, ali da joj je klub i tada, iako je tek došla, izašao u susret i pomogao joj da se oporavi.
Sada, korak po korak, ulazim u formu i iskreno verujem da će već ove sezone tim pokazati ako ne krajnje domete, a ono veliki potencijal – dodala je Veljkovićeva.
Asistel je, posle devet kola, trenutno peti u Seriji A, sa 14 bodova, pet manje od prvoplasiranog Koneljana.

Nastavak na Sportski Žurnal...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Stefana Veljković: "Korak po korak"

Izvor: B92, 25.Jan.2011

Stefana Veljković izjavila je da se mlada ekipa Asistela čija je članica polako uigrava i da su rezultat napretka tri pobede u nizu u italijanskoj Seriji A..."Zahtevi kakve ima klub kao što je Asistel su zaista veliki, ali su svi u klubu veoma strpljivi, brižni i profesionalni. Trude se da nam pruže...

Nastavak na B92...

Stefana Veljković: Trijumfi rezultat ozbiljnog rada

Izvor: NaDlanu.com, 26.Jan.2011, 11:19

BEOGRAD/NOVARA, 25. januara 2011. (Beta) - Srpska odbojkašica, igračica italijanskog Asistela Stefana Veljković izjavila je da se mlada ekipa u kojoj je sada polako uigrava i da su rezultat napretka tri pobede u nizu u prestižnoj Seriji A."Zahtevi kakve ima klub kao što je Asistel su zaista veliki,...

Nastavak na NaDlanu.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.