Veljko Simić isplaćuje plate crveno-belima

Izvor: Mondo, 04.Mar.2013, 23:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Veljko Simić "isplaćuje" plate crveno-belima

Na predlog Bazela, koji je Crvena zvezda prihvatila saznaje MONDO, Veljko Simić neće čekati do juna da postane slobodan igrač i do tada trenirati samostalno, već će biti prodat švajcarskom klubu odmah. Od tog novca, za dan, dva, Zvezda bi trebalo da isplati igračima deo zarada.

Sportski direktor Crvene zvezde Zoran Stojadinović neće morati iz svog džepa da izvadi 150.000 evra kako bi klub ispunio obećanje >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << dato igračima i u toku ove nedelje izmirio deo zaostalih zarada prema njima.

Novac za to biće obezbeđen iz transfera Veljka Simića u švajcarski Bazel, a taj transfer dogodio se pomalo neočekivano.

Naime, saznaje MONDO, čelnici Bazela kontaktirali su bivšeg sportskog direktora Crvene zvezde Stevana Diku Stojanovića, s kojim su u kontaktu ostali još iz vremena kada je sa "Marakane" u Švajcarsku otišao Marko Perović i predložili da se oko Simića ne ide na arbitražu i ne čeka istek njegovog ugovora u junu, već da se stvar reši uplatom obešećenja odmah.

Švajcarci isprva nisu znali da Stojanović nije više sportski direktor Crvene zvezde, a Dika je ideju momentalno preneo aktuelnom, Zoranu Stojadinoviću, koji je posle kraćeg razmišljanja pristao na ovakav epilog.

Naime, Zvezdino dete Simić je zimus odbio da produži ugovor sa Crvenom zvezdom, a kako mu je aktuelni isticao na leto, potpisao je za Bazel i ostao da trenira u Beogradu, do isteka ugovora. Bilo je nagoveštaja da bi dva kluba mogla da se spore oko takvog dogovora, što su Švajcarci želeli da prekrate uplatom određene sume na račun srpskog kluba.

Svesni da Simić ne želi da ostane, a da im je novac trenutno preko potreba, u Ljutice Bogdana pristali su na ovakav dogovor i na kraju bi mladi vezista mogao da bude prodat Bazelu za sumu koja je otprilike ekvivalent obeštećenja koje FIFA propisuje kada jedan klub uzima drugome stipendistu bez profi ugovora (oko 200.000 evra).

Nakon što je potpredsednik kluba Nebojša Čović, posle sednice Upravnog odbora, novinarima (a i igračima) saopštio da će deo zarada biti isplaćen, Stojadinović je pojasnio.

"Sredstva nisu moja, obezbeđena su transferom Veljka Simića u Bazel. Ja jesam rekao igračima da ću, ako Crvena zvezda ne nađe sredstva kojima bi ispoštovala dato obećanje, ja tu sumu obezbediti, ali eto... Zvezda je pronašla način da ispuni obećanje", rekao je Stojadinović, posle čega je Čović imao svojevrstan apel.

"Kad god pomenemo pare i da smo nešto kao klub obezbedili, odmah nam se na vrat nakače oni koji prete da će nas blokirati, pa ih molim da budu strpljivi, jer još nismo dobili novac od 'Gasproma'. Nadam se da ćemo ga dobiti uskoro i onda ispoštovati rate i sve što smo obećali. Trebalo bi svi da imaju poverenja u nas, jer je dug koji smo nasledili ogroman", rekao je Čović.

(N. J. - MONDO, foto: crvenazvezdafk.com)

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Igrači Zvezde danas dele direktorov novac

Izvor: Sportski Žurnal, 05.Mar.2013, 03:49

Da je bilo uplate „Gasproma“ u petak, igrači Crvene zvezde bi zadovoljniji prišli gostovanju Radu. Novac od generalnog sponzora, koji bi odmah bio usmeren za potrebe fudbalera, još nije na računu kluba.. Zoran Stojadinović, sportski direktor crveno-belih, zato će sa ličnog računa podići...

Nastavak na Sportski Žurnal...

Zvezda: "Legle" plate!

Izvor: Sportal.rs, 05.Mar.2013

Dan za radost i veliko olakšanje u svlačionici Crvene zvezde. Stigla je dugo čekana uplata od 150.000 evra koju će raspodeliti prvotimci i u narednom periodu "lakše disati" i barem malo se rasteretiti i misli usmeriti samo na teren i utakmice.

Nastavak na Sportal.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.