Izvor: RTS, 09.Dec.2021, 14:48

"Večiti" u pohodu na evropsko proleće

Do pre nekoliko godina zvučalo je kao misaona imenica, sada je realnost srpskog fudbala – naša zemlja blizu je da ima dva predstavnika u nokaut fazi evropskih takmičenja. Crvenoj zvezdi ostao je jedan korak da overi proleće u Ligi Evrope, taj korak zove se Braga, dok Partizan može isto da učini u Ligi konferencija. Crno-beli priliku imaju u duelu sa kiparskim Anortozisom. Oba meča "večitih" rivala >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << u Evropi gledajte u direktnim prenosima na Prvom programu RTS-a.
Fudbaleri Crvene zvezde od 21.00 gostuju kod Brage u poslednjem kolu grupne faze Lige Evrope, a utakmica će odlučiti o konačnoj poziciji dva tima u grupi F.

Crveno-beli su u prvom meču nadigrali Bragu sa 2:1 na svom terenu i nameravaju da ponove dobru igru kako bi i na gostovanju sačuvali vodeću poziciju u grupi.
U slučaju pobede, izabranici Dejana Stankovića bi ostvarili istorijski uspeh, a to je plasman u osminu finala drugog po jačini evropskog takmičenja. Zvezda pred poslednje kolo zauzuma čelnu poziciju u grupi sa bodom više od Brage i dva od Mitjilanda.
Pobeda garantuje našem klubu direktan plasman u osminu finala. Nerešen rezultat značio bi da je Zvezda prva samo u slučaju da Mitjiland ne pobedi u Bugarskoj.
U suprotnom, crveno-beli bi išli u šesnaestinu finala na megdan sa ekipama koje su bile trećeplasirane u Ligi šampiona... Po najgorem scenariju Zvezda bi nastavila takmičenje u Ligi konferencija.
"Moglo bi se reći da je ovo diplomski rad, posle skoro dve godine zajedničkog rada i napretka, dobrih utakmica, trofeja... Pokušavam da momcima predočim da imamo šansu da jednom utakmicom uđemo u osminu finala Lige Evrope, to je kao da smo sad u šesnaestini finala i da imamo povoljan rezultat", rekao je Stanković.
Fudbaleri Crvene zvezde imaće podršku više od 1.000 navijača.
Jedan broj delija stigao je već u Porto i večeras dolazi u obližnji gradić, koji je crveno-belima ostao u lepoj uspomeni od čuvene pobede iz vremena kada je ekipu sa klupe predvodio Valter Zenga. Očekuje se dolazak i navijača iz drugih evropskih zemalja.
Inače, lokalna štampa, kao što se i očekivalo ne pridaje veliki značaj ovim duelu, ali se jasno očekuje trijumf Brage i prolazak dalje.
U medijima "slavu su ukrali" fudbaleri Benfike, koji su se u utorak plasirali u osminu finala Lige šampiona, uz pomoć Bajerna koji je ubedljivo savladao Barselonu.

Veliku priliku da isto učini u Ligi konferencija imaće i Partizan i, ukoliko se to desi, neće profitirati samo klubovi, već i celokupan srpski fudbal. Naša zemlja vodi ljutu bitku sa najvećim konkurentima što se koeficijenata tiče, pa bismo uskoro mogli da imamo dva tima u kvalifikacijama za Ligu šampiona.
Crno-beli će na teren nešto pre Zvezde, od 18.45 će u Humskoj igrati sa Anortozisom i pobedom sigurno prolaze dalje.
Trenutno na tabeli grupe B prvi je Gent sa 10 bodova, Partizan je drugi sa 7, dok su Flora i Anortozis treći i četvrti sa po pet bodova. Ukoliko remizira sa Kipranima, ekipi Aleksandra Stanojevića biće potrebno da Flora ne savlada favorizovani Gent.
"U fudbalu je uvek poslednja utakmica najvažanija. Ova je specifična, jer te vodi u proleće u Evropi ili ne. Možemo da je okrakterišemo kao najvažniju. Anortizis je jedna nepredvidiva ekipa, mogu da iznenade. Rotiraju dosta igrača, znamo samo da štoper nema pravo igranja zbog kartona", izjavio je Stanojević.
"Od toga da nam je bod dovoljan razmišljaćemo u 85. minutu, do tada samo razmišljamo da nam je samo potrebna pobeda. Razmišljamo o svemu, na više načina, menjamo formaciju, nešto moramo da rizikujemo nešto u igri."
U ekipi srpskog vicešampiona sigurno neće biti kapitena Lazara Markovića koji je polomio ključnu kost, nema ni Bibrasa Natha zbog anemije, dok gotovo izvesno neće igrati ni Danilo Pantić.
Utakmice Partizana sa Anortozisom (18.45), kao i Zvezde protiv Brage (21.00), gledajte u direktnim prenosima na Prvom programu RTS-a.
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

PARTIZAN STREPEO DO POSLEDNJEG MINUTA: Remi u Humskoj dovoljan za evropsko proleće

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Dec.2021

Crno-beli obezbedili drugo mesto u grupi B...FK Partizan uspeo je da se domogne nokaut faze Lige konferencija!..Crno-beli su na svom terenu odigrali prilično loš meč 6. kola grupe B sa Anartozisom, ali i "mršavih" 1:1 (1:1) bilo je dovoljno za drugu poziciju i baraž za osminu finala pomenutog...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Partizan nastavlja evropski put – ali mora ponovo i da igra kao evropska ekipa

Izvor: RTS, 09.Dec.2021

Crno-beli rezultatski uradili što je bilo neophodno (osam bodova je, inače, neki najčešće projektovani prag neophodan za prolazak dalje u grupnoj fazi evropskog takmičenja – isto toliko Partizan je imao i kada je sa Miroslavom Đukićem, ispred Jang Bojsa a iza kijevskog Dinama, izborio...

Nastavak na RTS...

SVE JE POZNATO: Ovo su Partizanove MINE na žrebu u Nionu! Evo koga bi u Humskoj najviše VOLELI da dobiju

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Dec.2021, 00:09

Crno-beli prošli u šesnaestinu finala Lige konferencija...Mečevima poslednjeg 6. kola završeno je takmičenje u grupnoj fazi Lige konferencija...FK Partizan je remijem protiv Anortozisa obezbedio evropsko proleće i plasman u šesnaestinu finala najmlađeg UEFA takmičenja...Još ranije crno-beli...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.