Vaterpolistima Zvezde pretili klanjem!

Izvor: Mondo, 09.Feb.2019, 20:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Vaterpolistima Zvezde pretili klanjem!"

"Hrvati su jednu noć bili u Nišu, drugu u Beogradu, izašli su u grad i sve je bilo u redu", podsetio je direktor VK Crvena zvezda.

Direktor vaterpolo kluba Crvena zvezda Igor Milojević izjavio je da su huligani danas u Splitu vaterpolistima iz Beograda pretili klanjem, a golman Aleksandro Kralj je zadobio udarac štanglom i ima povrede vrata i prelom nosa.

Milojević je na vanrednoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << konferenciji za novinare u Beogradu rekao da su vaterpolisti napadnuti dok su sedeli u kafiću u centru Splita, jer su ispod jakni nosili majice sa obeležjima kluba.

"Konobar u kafiću je nekako video i prepoznao obeležja i započeo svađu. Hteli su da promene kafić, a pojavila se grupa huligana sa šipkama i pretila klanjem, a jednog su igrača udarili sa leđa nekoliko puta", rekao je Milojević.

Direktor Vaterpolo saveza Srbije Đorđe Đorđević rekao je da je ubeđen da se tako nešto nikada ne može desiti hrvatskim sportistima u Beogradu.

"Ovo nije prvi put da dođe do ovako nemilih situacija. Reprezentacija Srbije 12. marta igra u Sisku u okviru Svetske lige sa reprezentacijom Hrvatske. Mi ćemo posle svega ovoga morati da tražimo povećane mere bezbednosti, jer ne možemo da pretpostavimo da će sve biti u redu", naglasio je Đorđević.

On je podsetio da Crvena zvezda igra od 4. do 7. aprlia finalni turnir Evrokupa u Zagrebu i da će klub "morati da se obezbedi".

"Hrvati su bili kod nas, u decembru smo igrali meč Svetske lige u Nišu i sve je prošlo bez ijednog incidenta. Jednu noć su bili u Nišu, drugu u Beogradu, izašli su u grad i sve je bilo u redu. Utakmice Regionalne lige igraju se svakog vikenda u Srbiji i Hrvatskoj i nije bilo slučaja poput ovog", rekao je Đorđević.

Vaterpoliste Crvene zvezde napali su hrvatski huligani pre meča sa splitskim Mornarom, zbog čega je duel 13. kola Regionalne lige odložen.

Splitska policija traga za petoricom napadača.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.