Vaterpolisti Radničkog spremni za spektakl sa Zvezdom

Izvor: KGsport.info, 07.Dec.2018, 21:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vaterpolisti Radničkog spremni za spektakl sa Zvezdom

Vaterpolisti kragujevačkog Radničkog i beogradske Crvene zvezde odmeriće snage u četvrtfinalu Kupa Srbije, u subotu, 8. decembra od 19 časova, na zatvorenom bazenu SC „Park“.
„Crveno-beli“ predstavljaju srpski vaterpolo u Regionalnoj A1 ligi i Ligi šampiona, dok Kragujevčani izuzetno uspešno igraju u Regionalnoj A2 ligi u kojoj su na deobi prvog mesta, pa nema sumnje da nas očekuje >> Pročitaj celu vest na sajtu KGsport.info << dobra utakmica.
Crvena zvezda je bivši šampion Evrope, naš veliki rival, ali i sportski prijatelj. Nadamo se da ćemo biti dostojni te utakmice i protivnika. Kao novi klub, već treći put igramo ovu fazu takmičenja i po prvi put imamo šanse za prolaz dalje. Radnički je sa Zvezdom imao ozbiljan rivalitet pre pet godina i drago nam je što se polako vraćamo na to. Poštujemo trenera i igrače Zvezde i sve što je taj klub uradio, ali ni mi nismo bez šansi. Ulog jeste igranje na „fajnal-foru“, ali je utakmica važnija za razvoj naših mladih igrača nego u rezultatskom smislu – smatra Jugoslav Vasović, direktor Radničkog.
Karte za ovu utakmicu planule su posle samo par dana i više ih nema, a neprestano se traži ulaznica više i nema sumnje da bi ispunjen bio i bazen sa većim kapacitetom.
– Zbog prevelikog interesovanja morali smo da štampamo besplatne ulaznice, kako ne bi bilo previše ljudi na bazenu, a posle samo nekoliko dana sve karte su otišle i očekujem pun bazen i lepu sportsku predstavu. Drago nam je što vlada ovoliko interesovanje za utakmicu i voleli bismo da se taj trend nastavi, mada odličnu posetu beležimo tokom cele sezone – dodao je Vasović.
Kragujevčanin Uglješa Panić ponikao je u Radničkom i nedavno postao prvi igrač sa 50 nastupa u tom klubu.
– Drago mi je što sam prvi stigao do 50 utakmica, jer sam dete iz Kragujevca. Puno mi znači taj „srebrni jubilej“ i predstavlja dodatni motiv za moj napredak i napredak same ekipe. Pred ovu utakmicu osećam euforiju i blagu tremu, ali sam siguran da će sve to prestati, kao i uvek, kada uđemo u bazen. Nadam se da će tribine biti ispunjene i da će nas publika nositi. Mi smo mlad tim sa tek par iskusnijih igrača, ali očekujem da ćemo se na pravi način suprotstaviti Zvezdi i da možemo do pobede – kazao je Panić.
Golman seniorske reprezentacije Srbije, Lazar Dobožanov, u Radnički se posle dve godine vratio upravo iz Crvene zvezde.
– Zvezda ulazi u ovaj meč kao favorit, jer je starija i iskusnija ekipa, ima jače utakmice iza sebe. Dosta dobro poznajem sve njihove igrače i ne bih nikoga individualno izdvajao, imaju kvalitetne vaterpoliste na svim pozicijama i neće nam biti nimalo lako. Ipak, mislim da sve to ništa ne znači ako pružimo svoj maksimum i ispoštujemo dogovore, pogotovo što u utakmicu ulazimo bez pritiska, rasterećeni i možemo samo da dobijemo – zaključio je Dobožanov.
Izvor i foto: KVK Radnički
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda,   Vaterpolo,   Kragujevac

Nastavak na KGsport.info...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KGsport.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KGsport.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.