Izvor: RTS, 17.Jan.2021, 18:26

Vaterpolisti Radničkog na fajnal-foru regionalne A1 lige

Beograd i Dubrovnik bili su organizatori dva turnira regionalne A1 lige. Srbija je imala četiri predstavnika Šabac, šampion Srbije, Radnički iz Kragujevca, Crvena zvezda i Partizan. Samo je Radnički uspeo da obezbedi učešće na završnom turniru takmičenja, koji će se igrati u Zagrebu.
Kako liga nije mogla normalno da se odvija zbog pandemije koronavirusa, čelnici su odlučili da se odigra po turnirskom sistemu, nakon dva turnira, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << u Beogradu i Dubrovniku, prve dve ekipe su izborile učešće na završnom fajnal-for turniru.

Vaterpolisti Radničkog plasirali su se na finalni turnir Regionalne A1 lige, pošto su posle pobede nad direktnim rivalom, kotorksim Primorcem, rezultatom 12:10, u poslednjem kolu, zauzeli drugo mesto u grupi B koja se igrala u Dubrovniku.
Radnički je do pobede predvodio fantastični Strahinja Rašović sa čak pet golova, a pratili su ga Nikola Lukić i Marko Radulović sa dva i Filip Janković, Nikita Krug i Aleksa Ukropina sa po jednim golom.

Prvo mesto zauzeo je Jug sa svih pet pobeda, Radnički je bio drugi sa skorom 4-1, a slede Jadran HN, Solaris i Primorac (2-3), te Budva bez bodova.

 Poredak u grupi A: Mladost (5-0), Jadran ST (4-1), Crvena zvezda (3-2), Šabac (2-3), Partizan (1-4), Primorje (0-5).

Među tri hrvatska sastava, Radnički će tako biti jedini srpski predstavnici na završnom turniru A1 lige, koji se igra u Zagrebu, 26. i 27. marta, a rival će im biti branilac trofeja, domaća Mladost. U drugom polufinalu sastaju se Jug i Jadran iz Splita.
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda,   Večiti derbi,   Zvezda - Partizan,   Partizan,   Kragujevac

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.