Vanredno stanje u  Zvezdi

Izvor: Blic, 19.Avg.2008, 07:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vanredno stanje u Zvezdi

Kao da se predpostavljalo da će se to desiti Crvenoj zvezdi. Posle mršavog učinka u prelaznom roku, usledili su slabi rezultati u pripremnom periodu izazvani lošom atmosferom u ekipi, a onda i bledi start sezone. Remi na Kipru, u prvoj utakmici drugog kola kvalifikacija za Kupu UEFA, i poraz od Vojvodine na startu Superlige, digli su „Marakanu" na noge.

Dovoljno za vanrednu situaciju - najavio je za sinoć Toplica Spasojević, predsednik kluba. Neuspeh u Novom Sadu izgleda >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << da je teže pao navijačima, koji su stolicama sa istočne tribina stadiona „Karađorđe" gađali svoje ljubimce, pošto su ovi hteli da im otpozdrave na podršci! Videvši ogorčenje „Delija", igrači su se brže-bolje uputili prema svlačionici, kao i direktor Goran Bunjevčević, koji je pred verbalnim napadima uspeo da se na vreme skloni.

Sve to je nateralo Spasojevića da za sinoć zakaže hitan sportsko-poslovni kolegijum na kojem se osim učinka u dva startna meča analizirao i tok radova na preuređenju i rekonstrukciji terena. Dok se čeka da uprava donese odluke o daljim postupcima kluba, igrači su se teško pomirili sa porazom od Vojvodine.

- Svima nam je žao zbog navijača koji su nam bili sjajna podrška. Kao i na Kipru, počeli smo dobro, ali nismo iskoristili šanse za šta smo kažnjeni pred kraj poluvremena. Isto je bilo i u nastavku kada smo još jednom kažnjeni za sve promašaje. Moramo da dignemo glavu i protiv Banata popravimo utisak - reči su štopera Dejana Jakovića.

Marko Blažić je bio u neverici dan posle susreta sa Novosađanima.

- Ne mogu da verujem šta nas je snašlo. Promašili smo nekoliko stopostotnih prilika, a Vojvodina je uspela iz dve polušanse da nam da dva gola. Sada nam predstoji da se što bolje pripremimo za gostovanje u Zrenjaninu.

Napadač Branimir Subašić još čeka na prvenac u crveno-belom dresu, a kao i na Kipru ponovo je zamenjen u drugom poluvremenu.

Zvezda bez pobede

Nisu navijači ogorčeni samo na Zvezdine seniore, ni jedna ekipa iz mlađih kategorija, čiji je direktor Zlatko Krmpotić, nije pobedila u prvom kolu nove sezone. Rezultati - seniori: Vojvodina - Crvena zvezda 2:0 (trener Zeman), omladinci: OFK Beograd - Crvena zvezda 3:0 (Jovin), kadeti: C. zvezda - Vojvodina 2:2 (Radmanović), pioniri: Radnički Pirot - Crvena zvezda 1:1 (Lešnjak).

Kvartet van stroja

On što trenera Zdenjeka Zemana mora da brine, a nisu slabe igre i rezultati, jesu povrede fudbalera. Van stroja su Gžegorž Bronovicki, Ibrahim Gaj, Marjan Marković, a posle meča sa Vojvodinom im se pridružio u Nikola Mijailović.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.