Vanja Udovičić ne bi o tenku, da ne kvari

Izvor: Mondo, 28.Avg.2019, 09:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vanja Udovičić ne bi o tenku, "da ne kvari"

Ministar sporta i omladine Srbije Vanja Udovičić nije želeo da komentariše demilitarizovani tenk koji su navijači postavili ispred stadiona Crvene zvezde, navodeći da ne želi da govori o stvarima koje se dešavaju van sportskih borilišta.

U Beogradu tenk, u Zagrebu traktor. Povratak u crne devedesete u samo 24 časa! Ne ponovilo se!

I ne samo tenk, nego i oklopno borbeno vozilo >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << za slavlje posle utakmice, posle plasmana u Ligu šampiona?!

Predstavnici vlasti isticali su da nije reč o pravom tenku, već "o maketi", predstavnici Ministarstva odbrane govore da tenk nije u njihovom vlasništvu, kao i da je reč o "demilitarizovanom tenku T-55 na kojem je cev zalivena, nema motor... sad je muzejski eksponat".

A ministar sporta i omladine Srbije Vanja Udovičić nije želeo ni da komentariše tenk.

"Ne želim da komentarišem stvari koje se dešavaju van sportskih borilišta, uvek sam za to da pričamo o pozitivnim stvarima", rekao je Udovičić za televiziju Prva.

Mnogi navijači Crvene zvezde, koji su došli na revanš utakmicu protiv Jang bojsa u plej-ofu za plasman u Ligu šampiona, fotografisali su se na ili pored tenka, a i mnogi predstavnici vlasti i opozicije izneli su stavove da je taj potez odličan, jer simbolizuje "neosvojivost tvrđave", kako navijači Zvezde vole da zovu svoj stadion.

Izvor: Kurir

Na pitanje da li se ispred  stadiona "Rajko Mitić" nalazi maketa tenka ili tenk, Udovičić je odgovorio da je ministar unutrašnjih poslova Nebojšta Stefanović u utorak dao decidnu izjavu u odnosu na to pitanje.

Udovičić kaže da bi trebalo pričati o pozitivnim stvarima i sjajnim uspesima srpskih sportista.

"Nijedna priča ne može da pokvari sjajan sportski rezultat", rekao je Udovičić i dodao da "sport može da objedini sve činioce društva i sistema".

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.