Izvor: HotSport.rs, 10.Avg.2016, 12:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VUČIĆ: Zvezda i Partizan reketiraju državu, mi želimo da uzimamo pare od njih, a ne oni od nas

Premijer Srbije Aleksandar Vučić dotakao se u velikoj meri nekoliko važnih sportskih pitanja u izlaganju u Skupštini Srbije.

Mandatar Aleksandar Vučić izjavio je da fudbalski klubovi Crvena zvezda i Partizan nisu u stanju da nađu sponzore,  već uzimaju novac od države. Dok država plaća taj “reket”, a time što plaća, ponaša >> Pročitaj celu vest na sajtu HotSport.rs << se nefer prema drugim manjim klubovima u Srbiji.
Istakao je da dva najveća fudbalska kluba u zemlji koji imaju najviše navijača ne mogu da nađu sponzore, već uzimaju od države, a na njima je da reše problem, a ne da nekome ne viču “spasi Srbiju i ubij se” ili da kažu “pederu”.
– I svi su srećni zbog toga, a mi kao država plaćamo reket, dajemo pare i ne znamo zašto – rekao je Vučić.
Vučić je naveo da tako država nije fer prema drugim klubovima po Srbiji, ni prema Vojvodini, Milanovcu, Kruševcu, Lučanima…
– Naša je ideja da mi od njih uzimamo pare, a ne oni od nas.
– Najlakše je državnim parama upravljati, a biti veliki predsednik i ne znam šta. Teška je to bolest našeg društva, a od toga se nećemo izlečiti. Zašto bi država plaćala za bilo koji klub, jer je obaveza države da obezbedi fizičko vaspitanje za đake?
On je podsetio na primer slavnog srpskog fudbalera Nemanje Matića koji igra za evropske klubove, a kupio je i domaći fudbalski klub na Ubu.
– On se svako veče uključuje preko skajpa, i objašnjava toj deci gde da trče i kako. Ali on je uložio je novac, on od države nije dobio ni dinara – istakao je Vučić.
 
– Napraviću privatni biznis, ali mi hoćemo 51 odsto učešća i da donosio odluke a vi da dajete pare. E to je veliki problem kod nas i ne vidim rešenje.
– Neću nikome da plaćam da ne viču ‘Vučiću, pederu. Vičite koliko hoćete – zaključio je on.
The post VUČIĆ: Zvezda i Partizan reketiraju državu, mi želimo da uzimamo pare od njih, a ne oni od nas appeared first on HotSport - Sportske vesti na jednom mestu i uvek na vreme.
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda,   Večiti derbi,   Zvezda - Partizan

Nastavak na HotSport.rs...






Povezane vesti

Vučić o privatizaciji fudbalskih klubova: "Večiti" reketiraju državu

Izvor: Večernje novosti, 10.Avg.2016

Partizan i Zvezda moraju da se privatizuju, jer samo uzimaju pare i unapred ih troše. Naša namera je da mi uzimamo novac od njih, kaže Aleksandar Vučić FUDBALSKI klubovi, a pre svih Crvena zvezda i Partizan, moraju da se privatizuju, jer samo uzimaju pare od države, unapred...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta HotSport.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta HotSport.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.